donacija 1

DONACIJA  ZA UČENIKE SA MENTALNO-INTELEKTUALNIM  INVALIDITETOM

Beogradski šoping mol Delta City, u saradnji sa Delta Fondacijom, obradovao je danas udžbenicima i novim školskim priborom više od 250 učenika sa mentalno-intelektualnim invaliditetom “Sava Jovanović Sirogojno” u Zemunu  i “Anton Skala” u Staroj Pazovi.

Deo donacije prikupljen je u okviru tradicionalne akcije Delta Cityja “Povratak u školu”, koja je trajala od 22.avgusta do 4.septembra 2011.godine, u kojoj su posetioci šoping mola imali priliku da doniraju knjige i udžebenike, a deo je poklonio Delta City, kupovinom novog školskog pribora. Tako će svi učenici pomenutih škola dobiti udžbenike, knjige, sveske, olovke, tempere, flomastere, rezače, gumice i blokove.

“Delta City je društveno odgovoran šoping mol, što smo više puta pokazali organizovanjem  humanitarnih akcija za one kojima je pomoć neophodna. I ove godine, kao i prošle, donirali smo udžbenike, knjige i školski pribor Osnovnoj školi “Sava Jovanović Sirogojno” iz Zemuna, a ove godine, deo donacije dobiće i škola “Anton Skala” iz Stare Pazove. Više od 250 učenika, koji pohađaju obe škole i koji žive u jako teškim materijalnim uslovima, dobiće priliku da i ove školske godine nesmetano pohađaju nastavu. Kroz ovakve i slične akcije, Delta City želi da skrene pažnju javnosti na ugrožene slojeve stanovništva, da edukuje  posetioce  šoping mola i da im ukaže da je u današnje vreme neophodno biti human i poštovati one koji se razlikuju”, rekla je Dijana Hrubik, brend menadžerka Delta Cityja.

Povezana vest:  OSVESTI SE – CIRKULIŠI

Prilikom uručenja, direktor škole „Sava Jovanović Sirogojno“ gospodin Salim Goranac, izjavio je da izražava veliku zahvalnost, u ime svih učenika, roditelja, nastavnika kao i  njegovo lično ime, na donaciji koju su dobili od Delta Cityja i Delta Fondacije kao i na njihovoj pomoći i razumevanju koje im već tradicionalno ukazuju.

Osnovna škola „Sava Jovanović Sirgojno“

Osnovna škola „Sava Jovanović Sirgojno“ iz Zemuna, već 45 godina obrazuje decu lake i umerene mentalne ometenosti kao i decu sa autističnim spektrom i jedna je od najvećih škola ove vrste u Srbiji. Školu trenutno pohađa 145 učenika koja žive u porodicama  teške materijalne situacije. Sa učenicima radi stručno nastavno osoblje, diplomirani defektolozi kao i predmetni nastavnici za fizičko vaspitanje, muzičku i likovnu kulturu i veronauku. Glavni cilj škole jeste pružanje podrške i pomoći deci da se što bolje socijalizuju i integrišu u društvenu zajednicu. Uporedo sa intenzivnim savetodavnim radom sa roditeljima učenika, svi članovi kolektiva ove osnovne škole se trude da upoznaju širu javnost sa problemima sa kojima se ova deca i njihovi roditelji svakodnevno susreću, kako bi oni bili uočljivi i drugima.

Povezana vest:  Envoy hotel otvorio svoja vrata za putnike i ljubitelje kulture

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Anton Skala“

Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Anton Skala“ iz  Stare Pazove pohađaju učenici sa smetnjama u mentalnom razvoju, učenici sa elementima autizma kao i učenici sa telesnim invaliditetom. U školi je nastava koncipirana kao razredna nastava za učenike od I do IV razreda , a kao predmetna nastava za đake od V do VII razreda. Isti princip predmente nastave važi i u srednjoj školi. Srednja škola ima dva obrazovna smera – ručni tkač i bravar. U svakom odeljenju je u proseku po šest učenika, sa kojima rade defektolozi-nastavnici  kao i predmetni nastavnici, a zastupljena je i individualna nastava koju realizuju logopedi. Takođe, zajedno sa roditeljima i decom rade i stručni saradnici – pedagog i psiholog. Socio-ekonomski status većine učenika je veoma nizak. U velikom broju, roditelji ili staratelji ove dece nisu u stanju da obezbede minimum uslova za razvoj dece kao ni da im pruže adekvatnu psiho-fizičku podršku.

Povezana vest:  Održan prvi regionalni neuromarketing workshop

Delta Fondacija

Delta Fondacija osnovana je 5. novembra 2007., kao korporativni Fond kompanije Delta Holding, sa ciljem da svojom delatnošću što efikasnije doprinese rešavanju problema društvene zajednice i aktivno pomogne njenom razvoju. Pored svog primarnog cilja, kreiranja zadužbinarskih projekata, Delta Fondacija podržava specifične razvojne i interne CSR projekte, u okviru kojih se sprovode aktivnosti brige o zaposlenima i podstiče održivi razvoj.

Aktivnosti Delta Fondacije organizovane su u pet različitih grupa projekata: „Delta treći roditelj“ – projekti namenjeni deci bez roditeljskog staranja, unapređenje kvaliteta života osoba sa invaliditetom, projekti za školsku decu, akcije unutar kompanije i nezavisni projekti. U protekle četiri godine Delta Fondacija je kroz 200 humanitarnih akcija pomogao preko 48.000 ljudi, a to znači da je u proseku 40 ljudi dnevno dobijalo pomoć Fonda.