mikser_savamalaMIKSER FESTIVAL OSVAJA SAVAMALU

Najveći regionalni festival kreativnosti i inovativnosti seli se na novu lokaciju  – područje  Savamale ispod Brankovog mosta. Mikser festival 2012 održaće se u periodu od 25.maja do 2 .juna na obali Save, ulicama  i u napuštenim industrijskim objektima Savamale, u centru Beograda.

Mikser festivala najavljuje velike promene  u 2012. godini. Posle tri godine efektne transformacije industrijskog kompleksa Žitomlina na obali Dunava na donjem Dorćolu, kreativni tim Mikser festivala postavlja pred sebe novi izazov – aktiviranje čitave gradske četvrti  sadržajima iz oblasti dizajna,  arhitekture, umetnosti, filma, muzike, itd. Prepoznajući  pionirski poduhvat kulturne revitalizacije ovog istorijskog,  nepravedno zaboravljenog i zapuštenog  dela grada koji su započeli Kulturni centar Grad , opština Savski Venac, klub Mladost, Fakultet za medije i komunikaciju,  i drugi,  Mikser festival pridružuje se naporima da Savamala  povrati nekadašnji status kulturnog i društvenog epicentra grada.

Povezana vest:  Nova generaciju antiage nege koja vidljivo popunjava bore - Hyaluron-filler nega sa trostrukim efektom

Dobra vest za poklonike festivala je i produženi format trajanja programa sa pet na devet dana.  U periodu od 25.maja do 2 .juna  programi Mikser festivala održaće se na više od 50 inspirativnih lokacija u Savamali.

Sa 60.000 posetilaca  protekle godine, 1500 učesnika iz zemlje, regiona i sveta i ogromnom medijskom pažnjom koja je inspirisala i globalnu tv mrežu CNN da u udarnom terminu prikaže reportažu o Mikseru kao najvećem sajmu kreativne industrije u regionu, možemo očekivati da će migracija Mikser festivala doprineti da Savamala zaista postane kulturna četvrt po uzoru na uspešne primere svetske prakse.

Povezana vest:  Sijena Miller konačno rekla sudbonosno "da" Džadu Louu

Nezavisne inicijative transformacije zanemarenih urbanih celina  u progresivne umetničke kvartove događajima i aktivnostima iz oblasti savremene kulture dokazuju da za značajne urbanističke intervencije nisu uvek potrebni grandiozni arhitektonski projekti. Uz pomoć brojnih saradnika i stručnjaka iz oblasti urbanog dizajna i kulturnog menadžmenta, kreativni tim Mikser festivala usmeriće sve svoje aktivnosti ka urbanoj revitalizaciji Savamale koja ima potencijal da postane evropska turistička destinacija,  poput milanske zone Tortone koju tokom Milanskog sajma dizajna pohodi više od 100 000 ljudi iz celog sveta, ili njujorške Tribeke u koju filmski festival Trajbeka (Tribeca Film Festival) svake godine privlači oko 200.000 posetilaca.

Povezana vest:  Intezivna nega i prelepe usne uz Labello Cherry