SAJAM KNJIGA OTVARANJE

56. BEOGRADSKI SAJAM KNJIGA

Beogradski sajam knjiga otvara se večeras

 

Na Beogradskom sajmu večeras će, uz zvuke fanfara, svečano biti otvoren 56. Beogradski međunarodni sajam knjiga, čiji je ovogodišnji moto „Knjige spajaju ljude“. Sajam će u 18 sati otvoriti pisci Svetislav Basara i kolega iz Mozambika Mia Koto kao predstavnik portugalskog jezika – počasnog gosta sajma.

Povezana vest:  Sat Džejmsa Dina na aukciji

Sajam, na kojem će se na 30.000 kvadratnih metara predstaviti više od 800 izdavača iz zemlje i sveta, trajaće do 30. oktobra. Organizatori nisu menjali cenu ulaznica (250 dinara pojedinačne, za otvaranje 100), ali su se potrudili da povećaju broj i kvalitret pratećih programa.

Oni koje zanimaju tribine, okrugli stolovi na vruće kulturne teme, radionice, susreti sa stranim piscima, kojih će biti 20 – uz to još desetak pravih zvezda od Trejsi Ševalije do Igora Mandića, imaće mogućnost da se zabavljaju od otvaranja sajamskih hala u 10 do zatvaranja u 21 sat.

Povezana vest:  Suzana Perić predstavlja kolekciju za venčanja na 10. „Belgrade Wedding Show“

Ove godine, možda više nego lane, biće velikih sniženja, jer će pored standardnog sajamskog popusta od 30 odsto biti velik broj starijih, ali kvalitetnih knjiga za 100 do 200 dinara.