michael-jackson-7

Lista mrtvih slavnih ličnosti koji najviše zarađuju

 

Neke slavne ličnosti čak i posle svoje smrti nastavljaju da zarađuju, pa su tako Majkl Džekson, Elvis Presli i Merilin Monro tri preminula umetnika koji su najviše zaradili poslednjih godinu dana prema rangiranju časopisa Forbs objavljenom danas. U periodu između oktobra 2010. i oktobra 2011. Majkl Džekson je zaradio 170 miliona dolara, daleko ispred Evlisa Preslija (55 miliona dolara) i Merilin Monro (27 miliona), navodi Forbs.

Povezana vest:  Zelena ofanziva u čitavom Beču

Da bi se neka od „slavnih mrtvih osoba“ uopšte našla na ovoj listi potrebno je da je zaradila najmanje šest miliona dolara u poslednjih dvanaest meseci. Glumica Elizabet Tejlor, koja je umrla 23. marta, ušla je na tu listu na petom mestu (12 miliona dolara) koje deli sa Džonom Lenonom, a nalazi se iza crtača stripa „Pinats“ (Peanuts) Čarsla Šulca (25 miliona dolara).

Povezana vest:  Lilly i Dove svečano obeležili početak zajedničke akcije popusta

Prihodi uglavnom stižu od autorskih prava ili licenciranja fotografija. Za Elizabet Tejlor dobit je najviše od njenog parfema „White Diamonds“.

Internacionalna cirkuska trupa Sirk de Solej (Cirque du Soleil) je takođe doprinela da se popuni nasleđe preminulih slavnih umetnika prema Forbsu (www.forbes.com/deadcelebs). Njihova predstava „Viva Elvis“ doprinela je da taj umetnik sačuva drugo mesto na listi. Novac od te trupe takođe su zaradili Džon Lenon i Džordž Harison (13. Na spisku sa šest miliona dolara dobiti).

Povezana vest:  FOTOGRAFSKA RADIONICA u okviru nedelje kulturnih manifestacija "SNAGA RAZLIČITOSTI"

Prošle godine su Majkl Džekson i Elvis Presli već bili na vrhu liste, a iza njih je bio pisac „Gospodara prstenova“ Džon Tolkin.