Franc Vajler, predsednik Izvrsnog odbora u Srbiji

Petogodišnjica uspeha UNIQA osiguranja u Srbiji

 

U beogradskom hotelu Hajat, održana je konferencija za novinare povodom petogodišnjice uspešnog poslovanja UNIQA osiguranja u Srbiji i 150 godina poslovanja u Evropi. Broj 5 je za ovu kompaniju simboličan u još jednom kontekstu – naime za samo pet godina postojanja kompanija UNIQA osiguranje je postala jedna od pet vodećih kompanija u oblasti osiguranja u Srbiji sa najvećim rastom. Pet godina konstantnog napretka i najvećeg rasta u industriji osiguranja govore prvenstveno o vrhunskom kvalitetu poslovanja i posvećenosti servisiranju klijenata.

Proslava ovog jubileja je počela krajem juna kada su u Beograd, rekom Dunav iz Beča stigle boce sa porukama sigurnosti, želje za napretkom i boljom budućnošću, koje su kolege iz Austrije poslali građanima naše zemlje povodom petogodišnjice kompanije UNIQA osiguranje.

Povezana vest:  Obeležen Dan nauke na godišnjicu rođenja Nikole Tesle

Kompanija UNIQA u Srbiji danas broji 775 zaposlenih i ima više od 1,2 miliona osiguranih klijenata. Za pet godina poslovanja izdala je 894 658 polisa svih vrsta, a isplatila je 99.291 odštetnih zahteva ukupne vrednosti 39.019.300 evra. Zaključno sa krajem 2010. godine kompanija UNIQA osiguranje ostvarila tržišno učešće od 6,14 odsto.

Ono što kompaniju UNIQA osiguranje stavlja ispred ostalih je jedinstveni servis Meteo UNIQA – besplatan sms upozorenje na vremenske nepogode, kao i MyService centar – „pokretna kancelarija“ koji omogućava klijentu zaključivanje polise osiguranja na mestu koje mu najviše odgovara, bez odlaska u poslovnice UNIQA osiguranja.

Povezana vest:  Život digitalnih nomada: Poznati influenseri Dario i Teodora otvoreno o životu i radu sa atraktivnih destinacija

-U velikoj i dobroj konkurenciji biti među pet najuspešnijih kompanija je sjajan uspeh. UNIQA osiguranje se godinama nalazi u društvu najboljih i napreduje iz godine u godinu. Već treću godinu za redom, UNIQA je najažurnija u isplati šteta u oblasti Auto-odgovornosti. Zaposleni, svojim trudom i profesionalnošću, imaju velikog udela u ovom uspehu. Kompanija UNIQA osiguranje je u prvih pet godina porala za čitavih 220 odsto. Celokupna investicija za taj period u Srbiji prelazi cifru od 50 miliona evra. U budućnosti, stalnim inovacijama u našoj ponudi pokušaćemo da održimo konstantnost u dobijanju novih klijenata i da učvrstimo svoj položaj na tržištu, čemu će svakako doprineti i dobrovoljno zdravstveno osiguranje koje zvanično uvodimo od 01. novembra ove godine – rekao je Franz Weiler, predsednik Izvršnog odbora kompanije UNIQA osiguranje u Srbiji.

Povezana vest:  Nauka ne odustaje: Sve je spremno za 11. Evropsku noć istraživača!

Povodom jubileja, kompanija UNIQA osiguranje se priključila i aktuelnoj humanitarnoj akciji Bitka za bebe.

-Obzirom da smo na uspeh kompanije u prvih pet godina izuzetno ponosni, i da smo za to vreme učestvovali u mnogo humanitarnih akcija kao što su UNICEF-ova Škola bez nasilja, obnavljanje beogradskih košarkaških terena kao i čuvena UNIQA-tna čarolija kojom smo pomogli dečije Prihvatilište i porodilišta u Beogradu, odlučili smo da se za naš rođendan prkiljučimo dobrotvornoj akciji Bitka za bebe i doniramo novac potreban za kupovinu jednog inkubatora – dodao je Weiler.