War game 5

WAR GAME WEEKEND U DELTA CITY-JU
 
Na centralnom atrijumu Delta Cityja, u subotu i nedelju  5. i 6. novembra, od 10 do 21 časova, biće održan 12.međunarodni turnir u popularnoj boardgame igri “Warhammer fantasy”, u sklopu manifestacije “RASPUSTi se mašti“.
“Warhammer fantasy battles” je popularna strateška igra, koja predstavlja idealan spoj kreativnosti i strategije, sa primesama primenjenog maketarstva. Svi takmičari, pre početka igre, moraju da naprave i sklope specijalne terene prekrivene ručno izrađenim šumama, planinama, rekama, zamkovima i slično. Figurice za ovu igru, koje predstavljaju bića ili armije iz raznih svetskih mitologija takođe se sastavljaju i farbaju. Krajnji rezultat, odnosno pobeda, zavisi od uloženog truda u modeliranje i farbanje armija.
Na turniru će učestvovati oko 40 takmičara, a svi zainteresovani posetioci šoping mola, moći će da učestvuju u kreativnom delu ove igre, u čemu će im pomagati animatori iz kluba ljubitelja društvenih igara. Ukoliko ste i vi jedan od njih i želite i sami da se okušate u nekoj od bitaka u ovoj popularnoj igri, Delta City će ovog vikenda biti vaša prava destinacija.
Povezana vest:  Sajam turizma od 23. do 26. februara na Beogradskom sajmu