darko_kosticRevijom Darka Kostića zatvoren 30.Amstel Fashion Week

Jubilarni 30.Amstel Fashion Week  zatvoren je kolekcijom visoke mode Darka Kostića „Hi(p)steric roses“ proleće/leto  2012.

Nova kolekcija Darka Kostića inspirisana je formom cveta, žbunova i kompozicije bašta, baštenskih staza, pejzažne arhitekture i stilova i kombinovanja biljki,veličine i raznovrsnosti kompletnih sadnica i atmosfere koje proizvode ovakvi ambijenti. U kolekciji se oslikava jak uticaj boho romantike, odiše gotovo candy look-om, a smelo se poigrava pomalo kič ljubavnim elementima.

Povezana vest:  Dejan Pantelić nam otkriva kako da peglanje postane zabava

Kolekcija „Hi(p)steric Rose“ budi asocijacije na slatko, na mekani puder i sapun; dizajn kutija i reklamnih slika sapuna iz dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka. Kolekcija je izrađena od svile, svilenog voala i svilenog brokata, a odlikuje je potpuno odsustvo boje. Vezovi i splet najrazličitih tehnika aplikovanja doveli su do nestajanja šavova i formi koje ostaju transparente u vazduhu. Cela kolekcija je apsolutni hand made, svaki cvet, ornament i buket uradjen je i projektovan potpuno majstorki na čemu je studio Darka Kostića izuzetno ponosan. Pojedine komade je gotovo nemoguće ponoviti ni u približnoj formi. Kolekciju čini 27 silueta, 14 komada nakita i 7 ručno rađenih komada nakita za glavu.

Povezana vest:  VELIKA AUTOMOBILSKA AVANTURA U DELTA CITYJU

Prezentaciju kolekcije podržao je popularni brend automobila Ford, za čiji model Fiestu je Darko Kostić dizajnirao prvi prekrivač. Na taj način je započela kampanja Obucite Fiestu na Facebook-u u kojoj se šira javnost poziva da osmisli svoj prekrivač za Fiestu i postane Fiesta zaštitno lice! Učesnike koji pođu stopama Darka Kostića očekuju i brojne vredne nagrade!

Povezana vest:  Nikolić i Irinej o obeležavanju godišnjice Milanskog edikta

{vsig}DARKO_KOSTIC_FW{/vsig}