Prvi Salon slatkiša u Beogradu

Picture-RESIZE-434609

U beogradskom Sava Centru će se po prvi put u našoj zemlji od 27. do 29. novembra 2009. godine održati Beogradski Salon Slatkiša pod nazivom SLATKE PRIČE koji će okupiti proizvođače čokolada, bombona i ostalih konditorskih proizvoda, kao i svih vrsta slatkiša.
Organizator je kompanija OPTIMIZAM d.o.o. iz Beograda, a pokrovitelji su Ministarstvo trgovine i usluga Vlade Republike Srbije, Privredna komora Srbije, Privredna komora Vojvodine i Grad Beograd. Učešće su najavile velike konditorske kompanije kao i hand-made čokiolaterije, a neće izostati ni prisustvo poznatih proizvođača poslastičarskih proizvoda (Bambi, Soko Štark, San Marina, Medela, Adore, Eugen, Nelly, Art-Ival, VK Aromatics, Srce Kragujevac, Mama`s Biscuit House, Kony i mnogi drugi).
Zajednička želja svih učesnika je da naš glavni grad postane tradicionalno mesto pozitivnog dešavanja, a slatki proizvodi su prava inspiracija. Proizvođači će biti u prilici da u direktnoj komunikaciji sa potrošačima prezentuju slatke priče o svojim proizvodima. 
Za posetioce, SLATKE PRIČE su počele 16.oktobra 2009. godine objavljivanjem tri ključne akcije koje traju mesec dana, a u njima mogu da učestvuju svi. Reč je o konkursima i to za izbor najlepše SLATKE PRIČE, izbor NAJSLAĐEG LICA i izbor najboljeg SLATKOG CRTEŽA. 
Svi zainteresovani za učešće na ovim konkursima više informacija mogu pronaći na oficijelnom web sajtu: www.slatkeprice.com
Za učesnike Salona, izlagače, organizator je predvideo takođe tri konkursa: za najbolji štand, za najbolju ambalažu i dizajn proizvoda i za najbolji slatki suvenir. Predviđena je edukacija za učesnike i medije, kao i bogat kulturni i zabavni program za posetioce.
Ulaz na Salon biće besplatan za posetoce. Pozivnice će biti podeljene školama, predškolskim ustanovama, dečijim sportskim klubovima, domovima za decu. Prostor u kome se održava manifestacija pogodan je i za pristup licima sa invaliditetom, tako da će uživanje u čaroliji slatkiša biti apsolutno dostupno svima. 
Organizatori su pripremili niz lepih iznenađenja! Ovo je tek prva priča, o ostalim ćete saznati na narednim druženjima koja ćemo organizovati pre početka manifetacije!
Na pitanje Zašto manifestacija Slatke priče baš sada u teškim vremenima, Vesna Vlatković, direktor kompanije OPTIMIZAM d.o.o. koja je organizator, odgovorila je: 
-Smatramo da u vreme potpune neizvesnosti, strahova pred naletom ekonomskih teskoća i pandemija, prezasćenosti vestima o raznovrsnim negativnim dešavanjima, postoji želja i kod izlagača i kod posetilaca da dožive nešto novo i pozitivno. U našoj zemlji, konditori su najzdravija privredna grana koja konstantno beleži suficit, a njihovi proizvodi su upravo traženi u teškim vremenima. Istovremeno, verujemo da će amateri, ali i profesionalci naći inspiraciju u SLATKIM PRIČAMA i uzeti aktivno učešće u konkursima koji su prilika za osvajanje nagrada, ali i medijske pažnje. Uverena sam da će se o SLATKIM PRIČAMA tek pričati jer ćemo mnogobrojna iznenađenja postepeno otkrivati.

Povezana vest:  Forever Friends fondacija uručila donaciju porodilištu u Požarevcu