Miroslava_Nesic-Bikic_rukovodilac_odeljenja_za_marketing_i_odnose_sa_javnoscu__Piraeus_banke

Piraeus banka za bebe Kragujevca
 
Na Ginekološko-akušerskoj klinici Kliničkog centra u Kragujevcu od danas je u funkciji inkubator marke Isolette C2000 koji je donirala Piraeus banka u sklopu humanitarne akcije „Bitka za bebe“. Klinički centar u Kragujevcu se nalazio u vrhu liste prioriteta prema stepenu hitnosti i potreba za novom opremom,  te je stoga Piraeus banka svoju donaciju namenila upravo ovoj ustanovi.
Krajnji cilj „Bitke za bebe“ je ispunjen u četvrtak 3. novembra kada je objavljeno da su obezbeđena sredstva za kupovinu više od 100 novih inkubatora za naše najmlađe i najugroženije sugrađane. Neki od poručenih inkubatora su već uručeni zdravstvenim institucijama širom Srbije, dok se veći deo poručene opreme uskoro očekuje.
Ovom prilikom, Miroslava Nešić-Bikić, rukovodilac odeljenja za marketing i odnose sa javnošću  Piraeus banke istakla je:
„Veliko mi je zadovoljstvo što smo svi zajedno uspeli da ovako brzo realizujemo ovaj projekat i pružimo pomoć onima kojima je ona u ovom trenutku najpotrebnija. Piraeus banka u svom poslovanju posvećuje veliku pažnju pružanju pomoći pojedincima i institucijama kojima je potrebna naša podrška.  Borbu za živote prevremeno rođenih beba doživljavamo kao neophodan uslov bez kojeg kao društvo nećemo biti u mogućnosti da napredujemo. Svaka beba je blago naše zemlje i mi se upravo za te vrednosti zalažemo. Odlučili smo se da doniramo ovaj inkubator Kliničkom centru u Kragujevcu jer smo prateći razvitak akcije ’Bitka za bebe’ uvideli da postoji velika potreba za novim inkubatorom u ovoj instituciji. Želela bih da naglasim kako smo kao društvo svi dužni da se koliko je u moći svakog pojedinca  posvetimo borbi za ono što je osnova svega, a to je borba za ljudske živote“
Prof. dr. Slobodan Obradović, direktor Kliničkog centra Kragujevac se zahvalio Fondu B92 i Piraeus banci na organizaciji i učestvovanju u ovoj humanitarnoj akciji:
„Potrebe za inkubatorima u našem porodilištu su ovom donacijom podmirene. Uveren sam da će na kraju ove kampanje i naš Centar za neonatologiju dobiti dovoljno opreme kako bi naši mališani imali veće šanse u njihovoj herojskoj borbi za život. “
Akcija „Bitka za bebe“ će nastaviti borbu za naše mališane u ovom obliku do 17. novembra, Svetskog dana prevremeno rođenih beba, do kada je najavljeno da će biti još donacija.
„I dalje se javljaju potencijalni donatori i vrlo smo blizu poručivanja novih kontigenata. Da bi naše institucije zadovoljavale svetske standarde u oblasti neonatologije potrebno im je oko 200 inkubatora. Ovom prilikom bih želeo da pozovem sve kompanije iz Kragujevca i cele Šumadije da se uključe u  ’Bitku za bebe’ jer su potrebe za inkubatorima u ovom delu Srbije izuzetno velike. Samo u sklopu ove ustanove, potrebe Centra za neonatologiju na Klinici za pedijatriju premašuju broj obezbeđenih inkubatora za ovaj kraj.“ – Izjavio je je na današnjoj konferenciji za medije predsednik Fonda B 92, Veran Matić.
Nakon 17. novembra, „Bitka za bebe“ će prerasti u fondaciju koja će se i u buduće starati o tome da u borbi za život naši mali heroji ne budu sami.
Povezana vest:  Zvezde pevaju za 3. rođendan Stadiona