Matija Munjiza Petrovic

„Mladi Kreativni Chevrolet 2012“ – konkurs za studente fakulteta primenjenih umetnosti
 
Vodeća svetska automobilska kompanija Chevrolet proglašava otvorenim peto izdanje konkursa „Mladi Kreativni Chevrolet“ za Srbiju – panevropskog takmičenja za studente fakulteta primenjenih umetnosti.  Ovo takmičenje svake godine od 2007. u raznim oblastima umetnosti (moda, fotografija, video i vizuelne umetnosti) pruža priliku studentima širom sveta da primene svoje veštine na zadatke u realnom životu, da sarađuju sa profesionalcima u njihovim stručnim poljima i da predstave svoj rad širokoj publici medija koji se bave životnim stilom.
Takmičenje se postepeno proširilo sa osam zemalja učesnica i 32 škole u 2007. godini na 22 zemlje i 155 škola u 2011. godini., što samo potvrdjuje ovo takmičenje kao vrhunski izazov mladalačke inspiracije i kreativnog izraza.
Medju evropskim finalistima za 2011. godinu,  Srbija je po prvi put imala svog predstavnika – studenta Akademija umetnosti Matiju Munjižu Petrovića, koji je osvojio treće mesto u kategoriji fotografije.
Na polju mode, fotografije, video radova i vizuelnih umetnosti, ovogodišnja tema konkursa stavlja naglasak na Chevroletov noseći slogan kampanje – „Make it happen“. Za sezonu 2012. studenti mode pozvani su da dizajniraju modnu kombinaciju za putovanje njihovih snova. Bez obzira koja je destinacija u pitanju, cilj je da se prikaže idealno iskustvo putovanja kroz modu. Fotografi treba da obuhvate suštinu poruke u samo jednom snimku, fokusirajući se na opšto osećanje obećanja. Stručnjaci za vizualne umetnosti će napraviti jedinstven i upečatljiv dizajn specijalne serije majica i dukseva sa kapuljačom, koje prikazuju Chevroletov stav i dinamičnost. Studenti video produkcije prirediće video koji će inspirisati gledaoce da reaguju i ostvare nešto novo u njihovim životima. Svi evropski pobednici dobijaju pored novčanih nagrada i ekskluzivno radno iskustvo iza scene, sa uglednim medjunarodnim umeticima i stručnjacima.
Nakon registracije školskih ustanova, studenti će biti u obavezi da podnesu svoje projekte do 1. aprila 2012. godine. Nacionalni žiri će saopštiti svoju odluku u junu 2012. godine, a evropski žiri će proglasiti pobednike u julu 2012.
Učestvujte u konkursu „Mladi Kreativni Chevrolet“ za 2012. i pratite ovaj izuzetan kulturni dogadjaj za afirmaciju mladih umetnika Srbije širom sveta!
Povezana vest:  IKEA donosi rešenja za bolji kvalitet vazduha u domu