Najava_doceka_Nove_godine_2012

DOČEK NOVE 2012.
Nova godina u znaku manifestacije „Beograd – grad otvorenog srca”
 
Doček Nove godine na ulicama Beograda ove godine biće obogaćen novim sadržajima, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Starom dvoru.
Grad Beograd i „Beogradska kulturna mreža” prvi put organizuju program pod nazivom „Trg otvorenog srca”, u skladu sa nazivom celokupne novogodišnje proslave „Grad otvorenog srca”, ukazala je pomoćnica gradonačelnika Tatjana Pašić.
Ona je dodala da će na Trgu republike biti postavljane drvene kućice, koje će predstavljati mali grad sa novogodišnjim sadržajem, čime će Beograd na još jedan način stati rame uz rame sa svetskim metropolama.
– Posetioci će moći da se posluže prazničnim kolačićima, napicima i obraduju svoje najmilije lepim suvenirima. „Trg otvorenog srca” imaće i humanitarni karakter jer će se kupovinom suvenira direktno pomoći budućim roditeljima, koje će grad, preko „Bg bebi kluba”, i u 2012. godini nagraditi vrednim  paketom – podsetila je pomoćnica gradonačelnika.
Pašićeva je istakla da će se na Trgu Nikole Pašića i ove godine od 12. decembra sve do 31. januara naredne najmlađima omogućiti besplatno klizanje, u organizaciji Omladinskog pozorišta „Dadov”.
– Tradicionalno, uz vatromet, ispred Doma Narodne skupštine biće organizovan Novogodišnji koncert, na kome će, u produkciji Belefa, nastupiti Galija, Plavi orkestar, Van Gog i Sergej Ćetković  – navela je Pašićeva.
Ona je najavila da će pojedine centralne beogradske ulice biti dodatno ulepšane novim dekorativnim osvetljenjem.
– Knez Mihailova, Ulica kralja Milana, kao i Bulevar kralja Aleksandra, od Trga Nikole Pašića do Cvetkove pijace, dobiće novo praznično osvetljenje, dok će do 15. decembra slično osvetljenje biti postavljeno na još 25 lokacija u gradu – navela je pomoćnica gradonačelnika.
Direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov izrazio je očekivanje da će se trend  rasta gostiju nastaviti i tokom novogodišnjih praznika. Predviđanja su, kako je precizirao, da će u tom periodu u Beogradu boraviti između 10 i 15 hiljada stranih gostiju.
– Tradicionalno se najveći broj stranih gostiju očekuje iz Slovenije i bivših jugoslovenskih republika, dok će zadatak TOB-a  biti da im pruži sve potrebne informacije i uputi ih  na sva dešavanja tih dana u Beogradu. Novina je da će u saradnji sa saobraćajnim preduzećem „Lasta” (30. i 31. decembra, kao i 1. januara),  biti organizovano razgledanje grada turističkim autobusima. Polazak je sa Trga Nikole Pašića u 10 sati na engleskom i 12 sati na srpskom jeziku, dok će novac od prodaje ulaznica biti uplaćen u humanitarne svrhe. Takođe, isti prevoznik će 1. januara,  otvorenim autobusom, uz bogat muzički program i tople napitke, prevoziti putnike od Slavije do Trga republike – istakao je Veselinov.
On je najavio da će se u saradnji sa „Ateljeom 212” i ove godine organizovati „Ulica otvorenog srca”, koja će se pored Svetogorske, u skladu sa novim motom, održavati širom Beograda.
Konferenciji za novinare prisustvovali su i Zvonimir Đukić Đule, Sergej Ćetković i Neša Galija, koji su najavili odličan provod za Novu godinu i pozvali Beograđane da im pridruže.
Koncert će direktno prenositi RTV „Studio B”.
Povezana vest:  Zeleno ostrvo u centru Beča