trg_otvorenog_srca_1

Otvoren Trg otvorenog srca
 
Pomoćnica gradonačelnika Beograda Tatjana Pašić i direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov otvorili su danas na Trgu republike manifestaciju „Trg otvorenog srca”. Ukrašene drvene kućice, grupisane tako da simbolizuju mali gradski trg, nalaziće se na ovom mestu do 20. januara, a u centru je bina na kojoj će se odvijati muzički i zabavni program. Trg je otvoren u okviru novogodišnjeg programa grada Beograda „Grad otvorenog srca”, a svakog dana će raditi od 10 do 23 časa – 31. decembra trg će biti otvoren do dva sata ujutru.
– Beograd prvi put dobija ovakav kutak, koji će doprineti da još lepše provedemo novogodišnje i božićne praznike, ali i da osetimo duh novogodišnjih praznika kakav imaju brojne evropske prestonice. Manifestacija ima i humani karakter, jer će građani kupovinom novogodišnje šolje po ceni od 150 dinara pomoći „Beogradski bebi klub”, koji će mamama svih beba rođenih u 2012. godini pokloniti paket vredan 12.000 dinara. Ovaj projekat grad Beograd je započeo 1. januara i u okviru njega je podeljeno više od 17.000 paketa u Beogradu i više od 3.500 paketa u nerazvijenim opštinama Srbije. Projekat ćemo realizovati i iduće godine, pa nam je potrebna pomoć svih onih koji žele da malih Beograđana i drugih beba u Srbiji bude sve više – rekla je Tatjana Pašić.
Dejan Veselinov je istakao da će „Trg otvorenog srca” mnogo doprineti razvoju turizma u Beogradu i gostima iz Srbije i inostranstva ponuditi suvenire i našu hranu i piće, a kupovinom šolje će učestvovati i u humanitarnoj akciji.
– Očekujemo da će ove, kao i prethodnih godina, u Beogradu boraviti između 10.000 i 15.000 gostiju. Ove godine smo do oktobra imali 13 odsto povećanu posetu i sigurni smo da će se i zbog ove manifestacije takav trend nastaviti. Na trgu se nalazi i turistički informativni centar, otvoren za sve koji žele da se obaveste o turističkoj ponudi Beograda. Učinićemo sve što možemo da se gosti dobro provedu i osećaju bezbedno u našem gradu – rekao je Dejan Veselinov.
Poznata pevačica Aleksandra Kovač kupila je novogodišnju šolju i pozvala sve Beograđane da na ovaj način pomognu „Beogradski bebi klub”.
Svetislavu Janković, koja je u centar grada dovela svog dvogodišnjeg unuka, oduševile su kućice po kojima su prepoznatljivi mnogi zimski turistički centri i novogodišnji ukrasi po njima.
– Posebno me raduje što se iz njih širi miris tople kafe i čaja, uštipaka i kolača. Dobro je što će Beograd i na ovaj način da bude deo Evrope, gde se duh Nove godine i Božića na ulicama oseća mesec dana pre praznika. Ukoliko uspem da odvojim unuka od kućice sa slatkišima, još danas ću obići ceo trg – rekla je Svetislava Janković.
Izvršni producent manifestacije je Beogradska kulturna mreža, a muzičke i zabavne programe vodiće Dejan Cukić i Igor Blažević – Inspektor Blaža.
Povezana vest:  Više od 80 domaćih dizajnera na reviji otvaranja L’Oreal Fashion Week