trka_deda_mrazeva-2010

„Beogradska trka Deda Mrazeva” u nedelju, 25. decembra
 
Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu i opštine Rakovica, u organizaciji Sportskog saveza Rakovice u nedelju,  25. decembra, biće održana četvrta po redu „Beogradska trka Deda Mrazeva”.
Na trci će pored Beograđana učestvovati  Deda Mrazevi iz cele Srbije i nekoliko evropskih zemalja. Bela staza Deda Mraza, kojom će trčati ili šetati preko 3.000 naših Deda Mrazeva i Baba Mrazica biće Ulica kralja Milana. Prvih hiljadu odraslih učesnika na poklon dobijaju kostim Deda Mraza koji su u obavezi da obuku, a deca uzrasta do 14 godina dobijaju kapice.
Prateći muzičko- zabavni program na centralnoj bini počinje u 10 sati, kada će se otvoriti i punktovi za preuzimanje kostima i kapica. Nastupaju Dragoljub Đuričić i mali bubnjar Đurađ Đuričić, Aleksandra Perović, i drugi poznati umetnici.
Pod sloganom „Deda Mrazevi daruju život” u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Vozilo instituta će biti postavljeno na platou ispred hotela „Balkan”.
U saradnji sa Republičkim udruženjem za pomoć osobama obolelim od autizma biće organizovana i humanitarna akcija „Plavi Deda Mraz”. Prilikom preuzimanja kostima Deda Mrazevi i Baba Mrazice mogu da ostave novčani prilog u posebno naznačenim kutijama  za pomoć u realizaciji programa za autističnu decu.
Promoteri su Deda Mrazevi i Baba Mrazice Svetlana Kitić Magić, Aleksandra Perović, Zorana Arunović, Lubivoje Ršumović, Bogdan Obradović, Saša Dragić, Žarko Paspalj, Saša Stolić i mnoge druge poznate ljičnosti iz sveta kulture i sporta. Svi učesnici trke na poklon dobijaju sertifikat o učešću.

 

Povezana vest:  VEČE KOPAONIKA - SKIJAŠE NA KOPAONIKU ČEKAJU NOVE ŽIČARE, STAZE, KONCERTI I MNOGOBROJNA IZNENAĐENJA