Jackie Chan zvezda kojoj se najmanje veruje

jackie_chanPrema rezultatima istraživanja koje je sproveo časopis Reader’s Digest, filmska zvezda Jackie Chan je osoba koju stanovnici Hong Konga smatraju najneverodostojnijom. 
Chan (56), koji je prošle godine iznenadio svoje sugrađane izjavama prema kojima Kinezima treba čvrsta ruka te da bi previše slobode zemlji moglo da škodi, na poslednjem je 80. mestu, iza gradskog čelnikaTsanga koji je na 77. mestu, a na funkciju ga je postavio službeni Peking.
Hong Kong najviše veruje filantropkinji i aktivisti koja se bori protiv zlostavljanja dece Josephine Siao. Među prvih deset je dobitnik olimpijske zlatne medalje Lee Lai-Shan i dobitnik mnogobrojnih sportskih nagrada, biciklista Wong Kam-Po.
Zanimanje u koje stanovnici Hong Konga imaju najmanje poverenja je zanimanje koje se bavi proricanjem sudbine, dok agentima osiguravajućih društava i brokerima sa berze veruju najviše. Nakon njih najviše veruju vatrogascima, medicinskim tehničarima, lekarima, fizioterapeutima, farmaceutima i stomatolozima. U istraživanju je sudelovalo 760 osoba. 

Povezana vest:  Frikom ugostio mališane iz Doma za nezbrinutu decu “Jovan Jovanović Zmaj”