ledena_scena_2011
Besplatni programi za učenike i tokom ovog zimskog raspusta

Tokom predstojećeg zimskog raspusta, Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda nastavlja sa realizacijom besplatnih programa koji su namenjeni učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja prestonice, najavio je  resorni sekretar Aca Kovačević.
On je precizirao da će programi biti realizovani od 3. do 15. januara 2012. godine na teritoriji svih gradskih opština, podeljeni u oblast sporta i u oblast rada sa mladima. 
– Kao i prethodnih godina, za vreme zimskog raspusta najveću posećenost očekivano će imati sportsko-rekreativni kampovi. Tako će 52 sportske organizacije i sportski centri ponuditi više od 120 sportsko-rekreativnih sadržaja, poput Gradskog centra za fizičku kulturu, SRC „Milan Gale Muškatirović” i Udruženja pedagoga fizičke kulture opštine Voždovac. Polaznicima kampa „Pionirski grad” i „Zvezda siti oaza”  biće omogućen  prevoz od škole do kampa i povratak do škole – naveo je Kovačević.
Kovačević je dodao da će školu plivanja ponuditi, između ostalog, sportski centri „Vračar”, Gradski centar za fizičku kulturu, „Banjica”, Republički zavod za sport, SRC „Tašmajdan”, JP SKC „Obrenovac”, SRC „Ljubomir Ivanović Gedža” u Mladenovcu i JP SRC „Milan Gale Muškatirović”. Školu vaterpola ponudiće Centar za fizičku kulturu „Vračar” i SRC „Tašmajdan” i Vaterpolo klub za dame „Taš 2000”. Škola i rekreativno klizanje biće na raspolaganju učenicima u organizaciji Gradskog centra za fizičku kulturu, SRC „Tašmajdan”, JP Ada Ciganlija, JPSC „Olimp Zvezdara” i Hokejaškog  kluba „Beostar” .
– Ovog zimskog raspusta ponuđeni su programi veoma popularnih sportova koji su prethodne godine zabeležili veliku interesovanje beogradskih učenika, kao što su Škola jahanja u organizaciji JP „Hipodrom Beograd” i Konjičkog kluba „Beograd”, Konjičkog kluba „Stremen” – Jakovo, Škola odbojke i košarke, koju organizuju Gradski centar za fizičku kulturu, CFK „Vračar”, Republički zavod za sport, SRC „Tašmajdan”, JPSC „Olimp Zvezdara”. Škola fudbala biće organizovana, između ostalog, u JP SKC „Obrenovac”, JPSC „Olimp Zvezdara”, JP SRC „Milan Gale Muškatirović”, SRC „Šumice”, JP za kulturu i sport Surčin, Sportskom savezu Sopota i KK „Kotež”. Škola stonog tenisa u Gradskom centru za fizičku kulturu, SRC „Šumice”, SRC „Novi Beograd” i SC „Voždovac”. Škola tenisa u okviru Teniskog saveza Beograda, Teniskog kluba „Feniks”, SC „Voždovac”, JP „Ada Ciganlija”, dok će plesni studio „Natalija i Ivica” organizovati školu plesa (latinoamerički, standardni, moderni plesovi). Klub za sinhrono plivanje „Delfin” ponudiće zainteresovanim devojčicama školu sinhronog plivanja u SC „Pinki” u Zemunu – preciziarao je Kovačević.
On je dodao da će od ostalih programskih sadržaja zainteresovanim učenicima biti ponuđena obuka skijanja na ski-traci, fitnes programi, akrobatika, sportska gimnastika, programi koji uključuju rekreativna takmičenja i sportske škole u kolektivnim sportovima sa loptom, škole šaha, džudoa, samoodbrane, mačevanja, aerobika, biciklizma, badmintona, softbola.
–Aikido klub za osobe sa invaliditetom „Zatoići”, Sportsko-rekreativno udruženje osoba sa invaliditetom „Sve je moguće” ponudiće programe za učenike sa posebnim potrebama kao što su „Aikido za sve” i „Rekreativne igre bez granica” – istakao je Kovačević.
Kada je reč o programima sa mladima namenjenim ciljnoj grupi od 14 do 19 godina, ove godine je podržana realizacija 37 programa u organizaciji 31 ustanove.
– Programi, koji će biti realizovani u svim beogradskim opštinama, stručno su pripremljeni. Ispoštovani su psihološko-pedagoški normativi, kako grupe za rad ne bi imale više od 25 polaznika. Polaznici će biti u prilici da posećuju programe raznovrsnog sadržaja, poput ikonopisa, slikanja uljem na platnu, makramea, ikonopisa, kaligrafije, keramike, škole stripa ili da nauče kako da se od starog bicikla napravi nešto korisno. Takođe, udruženja mladih „Pleši sa mnom” i „Sakurabana” mlade će upoznati sa kulturama Japana i Kube. Savez izviđača Beograda će predstaviti izviđački program na Šupljoj steni, PSD „Avala” će realizovati obuku iz ekološko-planinarskog sadržaja na toj planini – naveo je Kovačević.
Sve detaljne informacije zainteresovani polaznici mogu dobiti na sajtu grada Beograda www.beograd.rs u delu pod nazivom „Aktuelnosti”

Povezana vest:  Akcija „Osmeh za celu godinu" u prodavnicama Sport Vision Kids