Decji kulturni centar Beograda

U Dečjem kulturnom centru besplatne kreativne radionice

Dečji kulturni centar Beograda (Takovska 8), pored dnevnih programa, tradicionalno već godinama unazad organizuje „Zimski klub” i u okviru njega raznovrsne besplatne kreativne radionice iz različitih oblasti umetničkog stvaralaštva. Ove radionice namenjene su deci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, koja žele da kreativno provedu svoj zimski raspust u Beogradu, učestvujući u kvalitetnim i dobro osmišljenim programima.

Ovog zimskog raspusta održaće se „Komunikacija generacija” (10, 11. i 12. januara, od 18 do 19.30 časova), kreativne radionice savremene igre za celu porodicu bazirane na osnovama savremene igre i savremenog teatra, „Telo, oblik, forma” (11. i 12. januara, u 12 časova) plesno-likovno-literarna radionica za decu uzrasta od 10 do 14 godina, „Otvoreni likovni atelje” (11. januara, od 17 do 18.30 časova), „Otvoreni primenjeni atelje – „Izrada nakita” (11. januara, od 17 do 18.30 časova), kao i „Otvoreni čas u muzičkoj igraonici” (11. januara, od 16.30 do 18 časova) za decu uzrasta od 5 do 6 godina.

Povezana vest:  Novi Wash and Go šampon sa ekstraktom kvasca

Program „Stari Rim u Beogradu” realizovaće se u četvrtak, 12. januara, od 10 do 14 časova kada će, u saradnji sa arheolozima Ljiljanom Zečev i Jovanom Mijatović, deca imati priliku da saznaju kako je izgledao Beograd u doba Rimljana, a kroz radionicu pravljenja mozaika i rimskog stakla upoznaće se sa metodologijom istraživanja u arheologiji. „Otvoreni čas u Studiju za animirani film”, za decu uzrasta od 5 do 6 godina koja žele da saznaju kako se pravi crtani film i koliko je crteža potrebno da bi naš junak oživeo, održaće se u sredu, 11. januara, od 16.30 do 18 časova, a „Dani igre – Leksikon dečjih igara” za predškolce i mlađe osnovce u četvrtak, 12. januara, od 11 časova.

Povezana vest:  Festival nauke: Prvog dana više od 6.000 posetilaca