Eric_Cantona

Erik Kantona želi da bude predsednik Francuske

 

Bivši francuski fudbaler Erik Kantona najavio je danas da želi da se kandiduje za predsednika države. Kako prenosi radio Slobodna Evropa, legendarni francuski fudbaler pokušaće da kao nezavisni kandidat dođe do predsedničkog mesta. Predsednički izbori u Francuskoj odrzaće se 22. aprila, dok će eventualni drugi krug usliediti dve nedelje kasnije.

Povezana vest:  JEDINSTVENA COKE SUMMERSHIP LETNJA PRAKSA ZA STUDENTE I DIPLOMCE

Svoju kandidaturu 45-godišnji Francuz pokrenuo je poslavši pismo mnogobrojnim gradonačelnicima francuskih gradova, od kojih traži podršku. Kantona mora da skupi 500 potpisa članova elektorskog kolegijuma, koji u Francuskoj čine upravo čelnici lokalne uprave.

Bivši francuski fudbaler potvrdio je da ulazi u izbornu borbu sa aktuelnim predsednikom Nikolasom Sarkozijem, kao i njegovim najvećim rivalom, socijalističkim kandidatom Fransoa Olandom, koji je prema anketama i favorit za pobedu.

Povezana vest:  Gordana Draganić sa štanda Opela miss 51. Međunarodnog salona automobila

-U trenucima kad se država suočava sa teškim izborima, kad prevladava ekonomska nesigurnost, osećam da moram pokazati svoj osećaj odgovornosti – objasnio je u pismu bivši igrač Mančester junajteda.

Kantona, koji se posle fudbalske karijere bavio glumom, 2010. Godine javno je pozvao Francuze i Evropljane na rusenje bankarskog sistema izvlačenjem novca sa računa.

Povezana vest:  Grickate nokte? Možda ste perfekcionista