sneg_koloseum

Koloseum i fontana di Trevi pod snegom

 

Veliki sneg pao je danas u Rimu, pružajući turistima redak prizor zabelelih znamenitosti grada poput trga Svetog Petra i fontane di Trevi, prenosi Rojters. Pojedini spomenici, poput Koloseuma i Rimskih foruma zatvoreni su za javnost zbog neuobičajenih meteoroloških prilika.

Do podneva, u severnim delovima grada snežni pokrivač je dostigao 40 centimenatra. Meteorolozi prognoziraju da će sneg nastaviti intenzivnije da pada tokom dana i noći, a da će do prestanka padavina doći tek sutra. Gradonačelnik Ðani Alemano naložio je školama da ostanu otvorene, ali da ne drže nastavu kako deca koja ne budu mogla da dođu ne bi zaostajala. On je kazao da je svega pet odsto đaka danas bilo u školi.

Povezana vest:  Svečano otvoren prvi regionalni „CoffeeFest"

Snežne padavine izazvale su velike saobraćajne gužve u Večnom gradu koji se poslednji put suočio sa jednom ovakvom situacijom pre više od dve decenije. Sneg je u Italiji padao tokom cele nedelje, poremetivši drumski i železnički saobraćaj, posebno na severu zemlje, u planimskim oblastima Pjemonta, Emilije Romanje, Toskane i Umbrije.

U sredu putnici su sedam sati ostali blokirani u vozu koji je saobraćao na liniji Bolonga-Taranto jer je mraz izazvao prekid rada električne mreže.

Povezana vest:  LG Watch Urbane - idealna kombinacija klasičnog dizajna i inovativnih funkcija