sneg

Ministar Obradović preporučio školama da ne rade sledeće nedelje, i u Republici Srpskoj nema škole

 

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović preporučio je lokalnim samoupravama u Srbiji da obustave rad u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, od ponedeljka 6. februara do petka 10. februara, saopštila je danas Vlada Srbije. Žarković je preporučio univerzitetima da tokom ispitnog roka donesu nove planove održavanja ispita i da se ispiti ili odlože, ili grupišu i održe u istom danu.

Povezana vest:  NIVEA on-line svet

-Ova preporuka je doneta da bi se deca i učenici zaštitili od opasnosti zbog ekstremno niskih temperatura, otežanih uslova u kojima radi prosvetni sistem, ali i kao mera koja podržava stabilizovanje energetskog sektora u zemlji – piše u saopštenju.

Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske donelo je danas odluku da nastava u svim osnovnim i srednjim školama bude obustavljena u periodu od 6. do 10. februara zbog niskih temperatura i velikih snežnih padavina.

Povezana vest:  Još četiri dana za prijavu na Belgrade Crowdfunding Convention

Ministarstvo će u saradnji sa nadležnim institucijama pratiti vremenske prilike i blagovremeno obavestiti javnost o nastavku nastavnog procesa. Sve škole će, putem Aktiva direktora, biti obaveštene o načinu nadoknade nastave.