Dobro zdravlje tokom cele godine – Imlek Viva imunoformula sa limunom i kivijem 

Predstavljanj_Viva_imonoformule_kivi_i limunKompanija Imlek lansirala je na tržižte novi ukus Viva-imunoformule sa limunom i kivijem. Ovaj prvi funkcionalni Imlekov proizvod, namenjen je očuvanju i pospešenju zdravlja, a pozitivno dejstvo Imunoformule i ovaj put obogaćuje njegov sadržaj kombinacijom Bifidobacterium Longuma 536 – BB 536 i Inulina. 
Limun je na samom vrhu liste namirnica koje sadrže najviše antioksidanta. Zahvaljujući limunskoj kiselini, on neutrališe otrovne sastojke i njihovo delovanje, olakšava probavu i ubrzava razlaganje masti. Sadrži visoki nivo selena i vitamina C, koji povećavaju odbrambenu moć i usporavaju starenje i vitamina B, neophodnog za naš nervni sistem. 
Kivi poseduje idealnu ravnotežu između minimalnog broja kalorija, lekovitih efekata na organizam i riznicu različitih vitamina i minerala koji istovremenim delovanjem mogu da zaštite organizam od mnogih bolesti savremenog doba. 
U Viva Imunoformuli ponovo su se našla oprobana kombinacija sastojaka BB536 – prirodnog probiotika koji dovodi do poboljšanja lokalnog i opšteg imuniteta. Drugi važan element Imlekove Vive, Inulin je dijetalno vlakno, prirodnog porekla koji zbog stvaranja povoljne bifidogene mikroflore u crevima ima nemerljiv zdravstveno – nutritivni značaj. On omogućava bolje naseljavanje kulture BB 536 u crevima, pomaže regulaciju varenja, usvajanje korisnih sastojaka iz hrane i iskorišćavanje kalcijuma i magnezijuma koji su značajni u izgradnji kostiju i prevenciji osteoporoze. 
Funkcionalni mlečni proizvodi nisu samo trend u svetu, već i deo kulture i brige za svakodnevno zdravlje čoveka. Osluškujući potrebe svojih potrošača, kompanija Imlek je godinama neprikosnoveni lider na tržištu mlečnih proizvoda donoseći uvek nešto novo.

Povezana vest:  Red Souvenir - Nova usluga kompanije Austrian Airlines