Fotografija0228

Posle dve nedelje prikupljanja predloga, foke na klizalištu Delta City Ice Park – dobile imena i kuma Luku Vulovića
 
Pre dve nedelje na klizalište Delta City Ice park, iz Slovenije su stigle dve narandžaste foke – najnoviji patent holandske kompanije Ice World, koji služi kao pomoć svima koji prave svoje prve klizačke korake. Originalno ove foke u Holandiji nose ime Bobi, dok su na partnerskom klizalištu u Ljubljani dobile ime Srećko.
Klizalište Delta City Ice Park, želelo je da foke dobiju i beogradsko ime, pa je posetiocima pružena prilika da daju svoje predloge i tako kumuju ovom atraktivnom rekvizitu koji je danima bio najbolji prijatelj klizalima početnicima, ali i onima koji već znaju da klizaju.
-Među mnoštvom predloga, najviše simpatija dobio je predlog Luke Vulovića, koji je sada i zvanično kum naše foke. Foka će se, prema njegovom predlogu zvati Spasoje, jer je očigledno da početnicima pruža spas od padova i pomaže da se održe na ledu – kaže Ivona Stojanović, menadžer klizališta.
Pošto je ideja bila da se ispoštuje i rodna ravnopravnost, ime drugoj foki, koja najčešće služi za dobru zabavu onima koji već znaju da klizaju, ali i roditeljima koji tako svojim mališanima koji još uvek nisu stasali za klizanje, mogu da priušte klizačku čaroliju – nametnulo se samo. Ta dobra drugarica foka, dobila je ime Dobrila, pa će tako ona i Spasoje biti na raspolaganju svima koji žele da iskoriste ove dane produženog raspusta da nauče da klizaju i da se dobro provedu.
Svečano proglašenje imena foke i darivanje kuma, biće upriličeno u subotu 18.februara u 13:30, kada će mališani imati priliku da zajedno sa fokama učestvuju u takmičenju u ledenim izazovima i tako osvoje još neku od slatkih nagrada koje obezbedjuje Quick Choko.
Maskenbal za sve
U subotu u terminu od 17 časova, na klizalištu Delta City Ice Park, biće organizovan veliki maskenbal. Svi oni koji dodju maskirani, imaće priliku da klizaju besplatno.

 

Povezana vest:  Eva Longorija Parker kreirala parfem