oskar_statue_1 

Modni dizajneri najavljuju iznenađenja za veče Oskara
 
Gde ima velikih filmova, ima i velikih zvezda, a svakako i visoke mode. Kada crveni tepih bude prostrt u nedelju uveče ispred Kodak teatra u Los Anđelesu, to neće biti samo najveća noć za Holivud, već i značajan događaj za dizajnere slavnih ličnosti.
Dugi defile glumica i starleta u glamuroznim haljinama i skupocenom nakitu koji počinje u januaru na dodeli Zlatnih globusa i nagrada strukovnih udruženja, završava se sa Oskarima. A najbolji komadi, smatraju stručnjaci, sačuvani su za to poslednje veče.
Toalete raznih boja koje ističu obline i klasični krojevi koji podsećaju na zlatno doba Holivuda biće i ove godine najprisutniji, sa možda jednom ili dve potpuno bele haljine.
Kreacije prikazane na nedavnim modnim defileima u Njujorku i Parizu pojaviće se i na crvenom tepihu u Holivudu. Sve oči biće, kao i uvek, uprte u Anđelinu Džoli, ali i u neka nova lica poput Runi Mare i Vajole Dejvis.
„Dodela Oskara je bez sumnje najveći modni defile na planeti“, kaže za Rojters modni dizajner Mark Bouer.
Za razliku od Njujorka, Milana i Pariza, defile na „oskarovskom“ crvenom tepihu prenosi se uživo širom sveta. Fotografije i video snimci zvezda objavljuju se u cašopisima i na Internetu i šalju putem mobilnih telefona obožavateljima i prijateljima.
„Haljine jarkih boja se odmah izdvajaju iz mase i lepše izgledaju na fotografijama“, objašnjava dizajner Dejvid Mister. „To je noć u kojoj kozmetičke kuće i juvelirnice traže svoje novo zaštitno lice, s toga glumice žele da budu što lepše i seksi“, dodao je on.
Ove godine haljine imaju duge, bogate rukave, sa obnaženim leđima ili dubokim dekolteima, a osnovne boje su bela, srebrna i boja slonovače koje lepo izgledaju na crvenom tepihu, objašnjava Mister.
Njegov kolega Alen Švarc ipak upozorava da je ružna haljina ružna i na najlepšoj glumici, te da je treba pažljivo birati kako osoba koja je nosi ne bi postala predmet podsmeha ne samo stručnjaka već i milionske publike.

 

Povezana vest:  Hotel Hyatt Regency Beograd i ove godine organizuje izbor „Najlepše okićena jelka“