Dani_Italije 

Dani Italije u Delta Cityju
 
Trodnevna manifestacija „Dani Italije“, pod nazivom „Čizma glavu čuva“, biće održana od 2. do 4.marta, od 12 do 19 časova, u Delta Cityju.
Svečano otvaranje zakazano je za petak 2.mart, u 17 časova, kada će posetiocima Delta Cityja biti prikazana izložba starih i retkih Vespi, autentičnog italijanskog brenda. Pored toga, kreatori Jelena Malešević, Jelena Šabić i Ljuba Sikimić, predstaviće se izložbom kostima inispirisanih bojama Italije.
U subotu 3.marta, pored interaktivne predstave za mališane, pod nazivom „Leonardo Da Vinči“, zainteresovani posetioci biće u prilici da pogledaju inserte iz najpoznatijih italijanskih filmova. Poznati stilista Srđan Šveljo, držati predavanje o najnovijim tendencijama u italijanskoj modi.
Poslednji dan manifestacije, nedelja 4.mart, biće u znaku italijanske hrane. U monodrami  “Spaghetti & Pavarotti“, glumac Željko Aleksić, imitirajući slavnog operskog pevača Lućana Pavarotija, pričaće o autentičnoj italijanskoj hrani – pršuti, špagetima, siru, kao i vinu. Takođe, biće priče o poznatim kulinarskim receptima, tajni italijanskog espressa, automobilskim brendovima Ferrariju, Fiatu, kao i poznatim fudbalskim klubovima.
Tokom sva tri dana manifestacije, posetioce šoping mola očekuju  popusti od 10 do 30 odsto na italijanske brendove kao što su Guess, Bata, Fashion&Friends, Diesel, Max&Co, Benetton, Yamammai, Diopta, Chicco, Via Spiga, Police naočare. U kafeteriji  „Moment„ esspreso kafa biće jeftinija za 30 odsto, a u restoranu „Monument”, uz čašu italijanskog vina „Santa Cristina”, druga čaša je gratis.
Manifestacija „Dani Italije“ osmišljena je kako bi se Beograđani upoznali sa ovom zemljom, njenom kulturom i tradicijom, kroz poznate italijanske brendove, kao i harizmatične ličnosti iz sveta dizajna, mode i muzike.

 

Povezana vest:  Uniforme za zdravstvene radnike angažovane sredstvima Evropske unije