Svecano_otvaranje_soping_centra_Plaza


ŠOPING CENTAR PLAZA – VAŠA NOVA OAZA
Otvoren prvi šoping centar Plaza u Srbiji

Uz svečano presecanje vrpce i mnoštvo atraktivnih dešavanja, otvoren je prvi šoping centar Plaza u Srbiji. Mnoge javne ličnosti i hiljade Kragujevčana okupile su se pred impozantnim objektom koji će, od sada, biti jedno od obeležja grada Kragujevca. Dugo očekivani bioskop, vodeće modne marke i poznati lanci fast food restorana otvorili su svoja vrata svim posetiocima.
Prostor od 60 000 kvadratnih metara šoping centra Plaza, bio je mali da primi sve zainteresovane koji su želeli da isprate energične nastupe bubnjara, na čelu sa Dragoljubom Đuričićem, brazilskih plesača i interesantne koreografije popularnih flash mob igrača. Nakon zvaničnog obraćanja Sagiva Megera, generalnog menadžera kompanije „Plaza Centri“ za Srbiju i Veroljuba Stevanovića, gradonačelnika Kragujevca, šoping centar Plaza konačno je otvoren za javnost.
„Izuzetno mi je zadovoljstvo što je kompanija „Plaza Centri“ odabrala baš Kragujevac, kao pogodnu lokaciju za izgradnju svog prvog šoping centra u Srbiji. Otvaranje šoping centra Plaza je potvrda da Kragujevac prati evropske i svetske trendove i da je otvoren za nove projekte i investicije“, izjavio je Veroljub Stevanović.
Tokom jučerašnjeg dana, u Kragujevcu se moglo videti više uličnih predstava, žonglera i „živih statua“, koji su animirali prolaznike i izmamljivali osmehe najmlađima, najavljujući dugo iščekivano otvaranje šoping centra Plaza. Pored besplatnih, toplih napitaka koji su ih grejali, okupljene građane, koji su u redovima čekali da među prvima kroče u velelepni objekat, zabavljali su i poznati voditelji Marina Kotevski i Dejan Pantelić.
„Veoma mi je drago što je prvi šoping centar Plaza, u Srbiji, konačno otvoren. Još jednom bih zahvalio lokalnoj samoupravi, na čelu sa gradonačelnikom Stevanovićem, koji je bio spreman da adekvatno odgovori na sva naša pitanja. Posao nije bilo teško završiti jer uprava Kragujevca ne samo da obećava, već i završava posao. Takođe, zahvalio bih i Kragujevčanima na toplom prijemu“, nije štedeo reči hvale gospodin Sagiv Meger.
„Plaza Centri“ je jedna od vodećih kompanija u Evropi, a koja se bavi nekretninama. Ovaj izraelski gigant je do sada je uložio više od 50 miliona evra u svoj šoping centar u Kragujevcu, a to je samo prva od četiri dugoročne investicije u Srbiji. Na izgradnji kragujevačkog zdanja bilo je angažovano oko 1200 radnika, dok će posao u šoping centru dobiti oko 500 ljudi. U narednom periodu planira se izgradnja još tri šoping centra Plaza.

 

Povezana vest:  Počeo prvi "Maturantski sajam" u Delta Cityju