Snezana_i_Vlade_Divac_Konferencija

Dijaspora sakupila preko 160.000 dolara za raseljene
 
Humanitarni fond „Ana i Vlade Divac“ saopštio je danas da je, zajedno sa predstavnicima srpske dijaspore u Australiji, sakupio 161.100 australijskih dolara (oko 127.000 evra) za trajno rešavanje stambenog pitanja izbeglih i raseljenih lica u Srbiji.
„Cilj posete Australiji i Novom Zelandu bio je da dijasporu upoznamo sa radom Fondacije. Iznenadili su nas koliko su brzo prepoznali naše ideje i pokazali da imaju veliko i plemenito srce. Posle ove posete imamo još veću nadu i očekivanja da ćemo u narednih godinu dana prikupiti potrebnu količinu sredstava koja će nam omogućiti da pomognemo zatvaranje kolektivnih centara““ rekao je Vlade Divac.
Prikupljena sredstva biće usmerena na izgradnju stambenih objekata za interno raseljena i izbegla lica, što će omogućiti da se nastavi proces zatvaranja kolektivnih centara i pomogne zbrinjavanje onih koji već dugo žive bez stambenog prebivališta.
Domaćin predstavnicima Fondacije Ana i Vlade Divac u Australiji bila je Mitropolija australijsko-novozelandska i Episkop Irinej (Dobrijević), koji su se pobrinuli za organizaciju donatorskih okupljanja.

 

Povezana vest:  Sakura stipendije za studente inspirisane Japanom