uskrs_jaja

Radno vreme ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata za uskršnje praznike
 
Na Veliki petak, 13. aprila, dežurne prodavnice i samoposluge radiće od 8 do 12 sati, dok će u subotu, 14. aprila, sve prodavnice i samoposluge biti otvorene od 8 do 13 časova. Dežurne prodavnice i samoposluge na Uskrs mogu biti zatvorene, dok će u ponedeljak biti otvorene od 8 do 12 sati, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu. Navedeni i ostali  trgovinski i zanatski objekti u  dane uskršnjih praznika mogu biti otvoreni i  raditi duže od propisanog radnog vremena.
Ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, osim objekata brze hrane koji se nalaze u stambenim zgradama, u petak i subotu, 13. i 14. aprila, mogu početi sa radom najranije u 6 sati i raditi najduže do jedan sat posle ponoći, a muzički program emitovati najduže do 24 sata. U nedelju i ponedeljak, 15. i 16. aprila, ovi objekti mogu raditi od 6 do 24 sata, a muziku puštati najduže do 23 sata. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića  koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru utvrđenog  maksimalnog  radnog vremena, 24 sata neprekidno.
Raspored, početak i završetak radnog vremena mora biti istaknut na ulazu ili na drugom vidnom mestu objekta u kome se obavlja delatnost, najmanje tri dana pre neradnog dana.

 

Povezana vest:  5+1 razloga zbog kojih je kofein zapravo koristan - evo i šta nauka kaže