USCE_SC_Uskrsnja_manifestacija_1

Dečji osmesi u UŠĆE Shopping Centru ulepšali uskršnje praznike
 
Uz mnogo dečjih osmeha i pesme, u veseloj atmosferi u UŠĆE Shopping Centru otvorena je humanitarna manifestacija „Uskršnje jaje osmeh deci daje“, koja će trajati do subote, 14. aprila.
Humanitarnu akciju, organizovanu u cilju prikupljanja novčanih sredstava za realizaciju projekta „Roditeljska kuća“ u Nišu, svojiim nastupima uveličala je grupa pevača OŠ “Duško Radović“, pobednici opštinskog takmičenja „Dečje muzičke svečanosti“. Hor je izveo splet izvornih narodnih pesama i izazvao veliko oduševljenje brojnih posetilaca.
Jovan Šijan, menadžer UŠĆE SC rekao je da je Ušće šoping centar uvek rado organizovao akcije kroz koje zajedno sa partnerima pružao pomoć i obraduje nekoga.
„U Roditeljskoj kući biće smeštena deca obolela od raka koja se leče na niškoj Internoj dečjoj klinici, a koja dolaze iz čitavog regiona južne Srbije. Ideja ove humanitarne manifestacije je, između ostalog, i da mališani koji dolaze sa roditeljima u UŠĆE SC, provedu vreme u našim uskršnjim kreativnim radionicama, gde će imati priliku da se zabave i crtaju“, rekao je Jovan Šijan.
Todor Mančić, predsednik organizacije Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, rekao je da je zadovoljan činjenicom da se nastavlja prijateljstvo i saradnja NURDORA sa UŠĆE SC i sa „Prijateljima dece Novi Beograd“, kao i da je ova manifestacija kruna tog prijateljstva.
„Okupili smo se zato što nas sve zajedno vezuje human povod – prikupljanje sredstava za rekonstrukciju i opremanje Roditeljske kuće za decu obolelu od raka u Nišu. Želja nam je da u što kraćem roku našim malim štićenicima i njihovim porodicama sa juga Srbije obezbedimo smeštaj koji im je preko potreban i nadamo se da ćemo u tome uspeti, zahvaljujući podršci celog društva“, napomenuo je Mančić.
Mališani su imali priliku da učestvuju u kreativno – zabavnim radionicama u posebno dekorisanom prostoru u duhu predstojećih praznika, ali i crtaju na temu uskršnjih praznika. Svi crteži učestvovaće na nagradnom konkursu, a pobednički radovi biće izabrani i nagrađeni poslednjeg dana manifestacije.
Tokom trajanja uskršnjih praznika u UŠĆE SC, na prodajnoj izložbi biće dečji uskršnji crteži i jaja od drveta, koja su, specijalno za ovu priliku, oslikala hospitalizovana deca na beogradskim dečjim hemato-onkološkim klinikama, studenti fakulteta likovnih umetnosti i Škole za dizajn „Majdaonica”.
Tokom trajanja manifestacije „Uskršnje jaje osmeh deci daje“ dečji radovi prodavaće se po ceni od 100 dinara pa nadalje.

 

Povezana vest:  Šarm Italije uz Dr.Oetker Ristorante pizze