mediteraneo

Festival vina „Mediteraneo“ na Kalemegdanu
 
Drugi festival vina, gastronomije i vinskog turizma „Mediteraneo“ biće održan 5. i 6. maja u Paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ na Kalemegdanu, najavili su organizatori.
Festival se od klasičnih sajmova razlikuje po brojnim stručnim predavanjima, praktičnim radionicama, ali i kulturnom i muzičkom programu. Organizatori očekuju predstavljanje više od 70 izlagača, najavljuju predavanja o brojnim temama o vinu, gastronomiji i vinskom turizmu.
Posetioci će imati priliku da isprobaju razne delikatese – sireve, masline i jela i da degustitaju vrhunska vina, kao i da prisustvuju predavanjima o pravilnom konzumiranju vina i mediteranskoj ishrani.
U okviru kulturnog programa očekuje se nastup više od 200 izvođača na bini, poput Maje Volk i Fado benda, „Mediteraneo“ gitarskog orkestra, internacionalnog muzičkog hora „Meri gospel“, čuvene flamenko grupe „Nuestra Luz“ i mnogih drugih. Zatvaranje festivala obeležiće čuveni kabare Gorana Sultanovića „Putuj Evropo. Ulaz na festival je besplatan.
Organizator preduzeće „Stil i dizajn grupa“ pod pokriviteljstvom Ministartvas poljorpivrede i Privrednke komore Srbije, Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, Turistike organizacije Srbije i udruženja vinogradara i vinara Srbije.

 

Povezana vest:  Rasel Brend potvrdio se on i Kejti Peri razvode