grazia_shopping_2012

Jubilarna „Noć kupovine” u petak 11. maja
 
Pod pokroviteljstvom grada Beograda, izdavačka kompanija „Attica Media” i magazin „Gracija” organizuju tradicionalnu manifestaciju „Grazia Shopping Night”, koja će se održati u petak, 11. maja, od 19 časova do ponoći u 152 radnje u centru grada i u tržnim centrima „Delta siti”, „Zira” i „Sava centar”. Tokom trajanja ove manifestacije biće postavljena i dva punkta „BG bebi kluba” kod Delijske česme u Knez Mihailovoj ulici i na ulazu u „Delta siti”, gde će posetioci po simboličnoj ceni od 100 dinara moći da kupe ženske torbe i nesesere i tako pomognu kupovinu paketa namenjenih bebama rođenim u srpskoj prestonici.
– Tokom ove noći, pokušaćemo da prikupimo što više novca za „Beogradski bebi klub”, projekat koji je grad Beograd pokrenuo još 2011. godine sa ciljem da pomognemo mladim roditeljima i da im u trenutku kada dobiju bebu olakšamo pritisak na njihov kućni budžet. Od tada, svaka beba rođena u Beogradu i njena mama po izlasku iz porodilišta dobijaju paket, vredan od 12.000 do 15.000 dinara, a u kome je sve ono što je potrebno za prve dane kada se beba rodi. Do sada smo podelili 25.149 paketa, a Beograd je na taj način pomogao i bebe u unutrašnjosti, gde je u 40 nerazvijenih opština u Srbiji podeljeno 5.000 bebi paketa – istakla je Tatjana Pašić, pomoćnica gradonačelnika, i pozvala pojedince i društveno odgovorne kompanije da se priključe u ovaj projekat, koji se isključivo finansira iz donatorskih sredstava.
U radnjama najpoznatijih modnih brendova, posetioci će njihove proizvode moći da kupe sa popustima od 10 do 70 odsto, a tokom noći biće organizovana i besplatna taksi linija od palate „Albanija” do tržnih centara koji učestvuju u manifestaciji. Duž glavne „kupoholičarske šoping avenije”, Knez Mihailove ulice, posetioce očekuju pokloni iznenađenja i brojni muzički nastupi.

 

Povezana vest:  Završen 6. međunarodni kongres “Održiva arhitektura – Energetska efikasnost” u Jugoslovenskoj kinoteci