Treci_porodicni_sajam,_USCE_SC_3

Svečano otvoren treći Porodični sajam ispred UŠĆE Shopping Centra
 
Stotine mališana prisustvovalo je svečanom otvaranju trećeg Porodičnog sajma pod nazivom „Najbolji prijatelj vašeg deteta“ koji će biti održan danas i sutra ispred USCE Shopping Centra, od 10 do 20 časova.  Manifestaciji su prisustvovali član veća Opštine Novi Beograd Miloš Hetlerović i pop pevačica Ksenija Mijatović.
Tokom trajanja Porodičnog sajma, mališani će imati prilike da učestvuju u kreativnim i edukativno-zabavnim radionicama, kvizovima, izboru za najslađe dete, trkama autića, bebi puzijadi, a svi zainteresovani imaće prilike da posete i pozorišne predstave, druže se sa maskotama, klovnovima i mađioničarima.
Na zanimljiva pitanja roditelja, ali i dečaka i devojčica odgovarali su stručnjaci iz oblasti pedijatrije i dečje psihologije, koji su delili savete iz prakse i podučavali mališane pravilima ponašanja i osnovama psihofizičkog razvoja dece.
Turistička organizacija Beograda organizovaće nekoliko predavanja o turističkim atrakcijama u Beogradu za najmlađe, kao i anketu šta se najviše deci dopada u Beogradu, dok će uz podršku Sekretarijata za dečju zaštitu i opštine Novi Beograd biti predstavljeni i pojedini beogradski vrtići i deca koji ih pohađaju.
Član Veća opštine Novi Beograd Miloš Hetlerović istakao je da je cilj Porodičnog sajma edukacija mališana, kroz igre i mozgalice koje ih podstiču da razmišljaju, čak i kada se zabavljaju.
“Opština Novi Beograd zalaže se za podsticaj edukacije dece kroz različite programe, ali i kroz strateški plan za unapređivanje inkluzivnog obrazovanja kojim je planirano unapređenje kvaliteta obrazovanja romske i marginalizovane dece”,  istakao je Miloš Hetlerović.
Samohranim majkama i socijalno ugroženim porodicama, na preporuku Fondacije Ana i Vlade Divac, na otvaranju Porodičnog sajma uručeni su paketići sa osnovnim potrepštinama. Između ostalog, organizatori su želeli da ovom manifestacijom podstaknu mlade bračne parove da postanu roditelji.
“Cilj nam je da ih upoznamo sa najnovijim uslugama koje pomažu u podizanju dece i motivišu ih na odluku da postanu roditelji, uprkos poslovnim obavezama i nedostatku vremena koje prati savremeni način života. Danas nije lako biti roditelj, ali to ne sme da bude izgovor“, rekla je Nataša Milojević, predstavnica organizacije New look plus.
Organizator Trećeg Porodičnog sajma je agencija New look plus, uz podršku USCE Shopping Centra, Turističke organizacije Beograda, Sekretarijata za dečju zaštitu i opštine Novi Beograd.

 

Povezana vest:  Majli Sajrus otkrila tajnu savršenog poljupca