Pedja_Kresojevic,_cika_Buda,_Dejan_Petkovic

ZAVRŠENA PRVA COCA-COLA ZERO NEDELJA RESTORANA
 
Svečani događaj povodom uspešnog prvog izdanja Coca-Cola Zero Nedelje restorana organizovan je u galeriji O3one. Dejan Petković, autor i direktor projekta zahvalio se prisutnima i uručio počasnu nagradu Nedelje restorana legendarnom upravniku restorana „Klub književnika”, gospodinu Budimiru Blagojeviću, koga svi boemi znaju pod nadimkom Čika Buda.
Jedan od najpoznatijih ugostitelja i generalno Beograđana, tokom čak 64 godine radnog staža ugostio je mnoge svetski poznate ličnosti: Sofiju Loren, Hičkoka, Simona de Bovoara, Ričarda Bartona, Ivu Andrića, Žan Pol Sartra, Kapora, Pekića, Kiša… i sa uspehom očuvao jedinstveni duh „Kluba književnika” u periodu dužem od pola veka!
Coca-Cola Nedelja restorna je po ko zna koji put dokazala da Beograđani vole kafane. Zbog velikog interesovanja gostiju trajanje manifestacije je sa planiranih sedam produženo na deset dana! Projekat su obeležili i brojni korisni i zanimljivi sadržaji: saradnja sa humanitarnom organizacijom „Banka hrane”, promocija restorana u koje možete otići sa svojim ljubimcima, izložbe fotografija poznatih umetnika Nebojše Babića, Miše Obradovića i Milene Rakočević, kao i promotivne cene knjiga na temu gastronomije u Delfi knjižarama.
Ovaj zanimljiv događaj, koji je odlika svetskih metropola, okupio je 50 vodećih beogradskih restorana i prvi put je održan u našem gradu. Nakon ostvarenog uspeha organizatori su započeli pripreme za naredno izdanje koje nas očekuje već tokom jeseni!

 

Povezana vest:  Za posetioce Beer Festa Apatinska pivara je i ove godine pripremila odličan provod i brojna iznenađenja