8.mart1Portalibris, Adore Chocolat i javne ličnosti za Sigurnu kuću

Izdavačka kuća Portalibris u saradnji sa Adore Chocolat priredila je za 8. mart humanitarnu akciju čiji je cilj bio prikupljanje sredstava za Sigurnu kuću. Ličnosti iz javnog života, među njima Radmila Hrustanović, Danica Maksimović, Milica Milša, Žarko Jokanović, Srna Lango, Ana Sofrenović, Branislav Lečić, svesrdno su podržale akciju i bavile se se slatkim i kreativnim poslom – oslikavanjem čokolada. Njihove neobične i simbolične slatke slike prodavane su na javnoj aukciji, a sav prihod od njihove prodaje namenjen je Sigurnoj kući. Prvi kupac i donator te večeri bio je ROTARAKT KLUB BEOGRAD, grupa mladih ljudi koja se bavi humanitarnim radom. 
Ženama iz Sigurne kuće poruke podrške uputili su svi učesnici manifestacije pišući im tople i ohrabrujuće posvete u primerke knjige Čokoholičarka i drugarice, autorke Kerol Metjuz, u izdanju Portalibrisa. Te knjige zapravo su osmomartovski poklon za njih, čime je Portalibris pokušao da im, koliko može, ulepša Dan žena, i omogući im uživanje u zanimljivoj knjizi. 
Vesna Stanojević, koordinator Sigurne kuće, zahvalila je učesnicima i organizatorima – Portalibrisu i Adoreu, sa nadom da će se nastaviti sa humanitarnim manifestacijama koje podižu svest o problemu zlostavljanja žena i dece u porodici i omogućavaju pomoć svima kojima je ona zaista potrebna.

Povezana vest:  Kejt Mos sa momkom u novom bendu