Remake_radionica

„JESTIVE BAŠTE“ I UMETNIČKE KREACIJE OD KORIŠĆENE AMBALAŽE
 
Remake festival kreativnih intervencija i kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija organizovali su na Mikser festivalu kreativnu radionicu originalne upotrebe ambalažnog otpada. Posetioci su sađenjem raznovrsnog jestivog začinskog bilja u Coca-Cola i Rosa PET boce pravili „jestive bašte“, koje pored svoje upotrebne vrednosti, predstavljaju i kreativan način korišćenja ambalaže. Svi oni koji su posetili Remake garažu u Mostarskoj ulici imali su priliku da zajedno sa mladim umetnicima prave i različite umetničke predmete i nauče kako da na originalan način ulepšaju svoj lični prostor i ujedno brinu o životnoj sredini.
„Ideja o saradnji između festivala Remake, Coca-Cola Hellenic Srbija i Mikser festivala je nastala spontano, jer delimo isti sistem vrednosti i ubeđenje da se značajne promene mogu pokrenuti kretivnošću i entuzijazmom. Cilj ove radionice je da se korišćena ambalaža ponovo upotrebi na ekološki i kreativan način.“, izjavio je Ivan Lalić, izvršni direktor Mikser festivala.
„Sigurna sam da je posle ove radionice svako od nas dobio inspiraciju kako da upotrebi ambalažni otpad na kreativan način. Saradnja sa Remake festivalom je jedan od projekata kojim kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija pokazuje svoju posvećenost zaštiti i očuvanju životne sredine. Ambalaža i ambalažni otpad je pored vode i energetske efikasnosti oblast na koju se fokusiramo kada je u pitanju upravljanje životnom sredinom. Smanjujemo količinu plastike u ambalaži, posvećeni smo uspostavljanju sistema primarne selekcije i reciklaže ambalažnog otpada, a uveli smo i novu Rosa eko-bocu, napravljenu prema Plant BottleTM tehnologiji. Sastav ove inovativne boce je 30 odsto biljnog porekla, dok je ona i dalje u potpunosti pogodna za reciklažu“, izjavila je Tijana Marković, predstavnica kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija.
Posetioci su tokom trajanja Mikser festivala na lokaciju u Mostarskoj ulici donosili pet i met ambalažu, gde su se od nje pravili različiti umetnički oblici koje su potom mogli da ponesu sa sobom.

 

Povezana vest:  Otvorena Rosa škola roditeljstva u Požarevcu