Dzinovski insekti i praistorijske morske nemani

Otvaranje izložbe „Džinovski insekti i praistorijske nemani“ na Adi Ciganliji
 
U subotu, 30. juna 2012. godine od 10.00 sati otvara se izložba „Džinovski insekti i praistorijske nemani“ na Makiškoj strani Ade Ciganlije. Izložba će trajati do 30. avgusta, a za posetioce su za vreme trajanja izložbe planirane razne radionice, predavanja i druge vrste animacija.
Na površini od 7.000 m2 biće izloženo preko 40 eksponata. Ova jedinstvena izložba, sastavljena iz dve tematske celine, a ove godine će prvi put biti prikazana van Nemačke.
Izložba Džinovski insekti sadrži 18 eksponata, i pokazaće nam vrste koje uglavnom svi poznajemo, ali u veličini koja nam omogućava da ih mnogo lakše posmatramo i vidimo detalje koje nikada ne bismo bili u mogućnosti da opazimo u prirodi.
Praistorijske morske nemani sadrže više od 20 eksponata, i utisci koji ostavljaju ove kolosalne figure i pojašnjenje uslova u kojima su živeli, omogućavaju sveobuhvatnu sliku o ovim formama života koje su nekada ispunjavale naša mora.
Izložba je otvorena svakog dana od 10.00 do 20.00 sati, a cena karte za decu do 15 godina  je 300 dok je za odrasle 350 dinara.

 

Povezana vest:  Boris Banović, poznati hrvatski dizajner i TV lice predstavio najnoviju kolekciju po prvi put u Srbiji