Pet Gance 

NEZABORAVAN PROVOD SA LJUBIMCIMA U DELTA CITYJU
 
U subotu, 7.jula, Delta City je bio najveće „pet frendli“ mesto u Srbiji. Najveća žurka za sve ljubimce pod nazivom Petgance by Biospotix, održana je drugu godinu zaredom, u organizaciji društvene mreže Petface (www.petface.net) i jedine emisije o veterini „Klinika Vet“. Vlasnici su konačno mogli zajedno sa svojim ljubimcima da prošetaju kroz veliki atrijum i holove ovog beogradskog šoping mola, a na jednom mestu okupili ljubimci svih vrsta, rasa i veličine.
Na platou ispred ulaza u šoping mol održana je velika revija svih ljubimaca, a pored ponosnih finalista, mesta je bilo i za ostale ljubimce. Male činčile, veliki bernardinci, simpatične feretke i dopadljive mace, imali su jedinstvenu priliku da prošetaju pistom sa svojim vlasnicima u velikoj reviji svih ljubimaca. I ove godine dodeljene su nagrade u  zabavnim kategorijama, pa su neki od učesnika proglašeni za Super klempu, Mikro šampiona, Ekstra čupavka, Cicu zavodnicu, Super loknu i Najslađi pogled, a dodeljene su i mnoge druge zabavne titule.
Kako je sve bilo u znaku naših malih četvoronožnih prijatelja, za ljubimce je pripremljen i koktel u vidu poslastica i grickalica. Svoj doprinos jedinstvenom “pet frendli” danu u Beogradu i najvećoj žurci za sve ljubimce dali su i profesionalni grumeri koji su na licu mesta ulepšavali ljubimce, a svi koji su toga dana posetili Delta City mogli su da potraže stručne savete i od veterinara i profesionalaca u oblasti nege ljubimaca.
Prvi deo ove velike žurke održavan je na društvenoj mreži Petface, a odziv je bio fantastičan. Preko 200 prijavljenih ljubimaca i 25 finalista, koji su se takmicili za osvajanje prestižne titule Najelegantnijeg psa i Najelegantnije mačke godine. U neizvesnoj borbi i teškom odlukom žirija koji su činili Nenad Nenadović, Ana Mirović, Miki Damjanović i predstavnica Biogance-a Amandin Bocceu-Dimon, za pobednike ovogodišnjeg izbora proglašeni su šarmantni pas, mešanac po imenu Mališa i neodoljiva mešanka, maca Lili.
Organizatori događaja podršku su pružili i diskiminisanim “opasnim psima”, koji su i ovog puta dokazali da su žrtve neopravdanih odluka nadležnih i da su njihovi ljubimci – samo ljubimci. Takođe, ceo događaj je bio humanog karaktera, jer su prikupljana novčana sredstva za napuštene kuce i mace.
Uz muziku i osveženje uživalo se do kasno popodne, a nadamo se da će ovakvih “pet frendli” događaja biti sve više u našem gradu.

   

Povezana vest:  Kako zvuči vaša verzija kafanskog hita „Naša stvar"?