Blanket_Jackson_Paris_Jackson_Prince_Jackson

Deca Majkla Džeksona pod starateljstvom bake i njenog unuka
 
Ketrin Džekson, majka pop pevača Majkla Džeksona, ubuduće će deliti starateljstvo nad njegovom decom zajedno sa svojim unukom, 34-godišnjim Titom džuniorom Džeksonom.
Ketrin i Tito su se sreli pre dva dana i dogovorili da podele starateljstvo u interesu dece, izjavio je novinarima Peri Sanders, advokat 82-godišnje bake Džeksonove dece.
On je rekao da je Ketrin Džekson veoma srećna što će moći da bude samo baka i da podiže Majklovu decu bez svakodnevne brige oko vođenja mnogobrojnog osoblja koje prati porodicu tako visokog profila.
Porodica Džekson će iduće sedmice formalizovati novi dogovor i time okončati svađu oko starateljstva nad 15-godišnjim Prinsom, 14-godišnjoj Paris i 10-godišnjim Blenketom.
Prema dogovoru, Tito će se brinuti o školovanju dece i nadgledati rad posluge i obezbeđenja, dok će Ketrin kontrolisati finansije – 70.000 dolara mesečno koje je Majkl Džekson oporukom ostavio svojoj porodici.
Sud u Los Anđelesu je, takođe, naložio sudskoj istražiteljki Keri Ornelas da ispita Džeksonovu decu i njihovu baku.
Ornelas ima direktan pristup deci i dozvolu da ih bez najave poseti i razgovara sa njima u školi.
Već neko vreme traju sukobi unutar porodice preminulog kralja popa oko podele imovine. Američki tabloidi su pisali da su 82-godišnju Ketrin oteli Majklova braća i sestre koji su ljuti što nisu ništa nasledili od njegove imovine.
Novim sporazumom predviđeno je da Tito preuzme puno starateljstvo nad decom u slučaju Ketrinine smrti pre njihovog punoletstva.
Zajedno sa braćom Tadž i Teril, Tito čini grupu 3T koja je osnovana sredinom 90-ih.

 

Povezana vest:  Džejmi Oliver najavio širenje njegovog lanca restorana