Sarah Jessica Parker NYC

Koliko poznate face zarađuju na svojim parfemima?
 
Danas svaka starleta ima i svoj parfemčić, ali na mirisnom biznisu zarađuje samo nekolicina poznatih faca.
-Želela sam da kreiram zabavan i duhovit miris – izjavila je Sara Džesika Parker pre dve godine na predstavljanju svoje poslednje parfemske uspešnice NYC lansirane uoči premijere filma ‘Seks i grad 2’. Ali postigla je mnogo više! Miris inspiriran najseksipilnijim gradom na svetu doživeo je neočekivan uspeh. Samo u Sjedinjenim Državama njen cvjetno-voćni NYC zaradio je 18 miliona dolara.
Sara nije prva glumica koja je svoju slavu vešto upakovala u podednako poželjan ‘miris uspeha’. Dvadesetak godina pre Elizabet Tejlor bila je prva filmska diva čiji je parfem White Diamonds, procenjuje se, samo u jednoj godini inkasirao neverovatnih 54 miliona dolara. Senzualni cvetno-orijentalni parfem jedne od najvećih glumica i filmskih lepotica i danas je među najprodavanijim u Americi.
Ne samo da je crna pantera modnih pista bila prva crnkinja koja je osvanula na naslovnicama modnih časopisa nego je i prva manekenka koja se može pohvaliti uspešnim mirisnim biznisom. Otkako je pre 13 godina lansirala prvi miris, koji je danas poznat kao Naomi Campbell Classic, ne silazi s top lista najprodavanijih celeb-parfema, a u međuvremenu je lansirala desetak parfema.
Mnogo je više pop-pevačica koje su, osim muzičkim, uspele privući široke mase i svojim mirisnim akordima. Predvodi ih pevačica, glumica i majka J.Lo koja je pre deset godina sa svojim Glow započela uspešnu mirisnu dinastiju. Njenim je stopama dve godine kasnije krenula i tada megauspešna Britni Spirs koja je rasprodala 10 miliona bočica svoja prva tri parfema, Curious, Fantasy i In Control Curious.
Dok se očekuju financijski izveštaji o proletos lansiranom, prvom parfemu pop-kraljice Madone Truth or Dare, Bejonse već dve godine zarađuje na svojim mirisnim hitovima.
Ovoj listi svakako treba dodati imena Šakire, Kejti Peri, Kejt Mos, Lejdi Gage čiji parfem se s nestpljenjem očekuje ali i zvezda mlađe generacije kao što su Džastin Bieber, Selena Gomez, Tejlor Svift.

 

Povezana vest:  Dva PRiznanja za McCann Erickson Public Relations