Decja_Narodna_biblioteka_Srbije

Alpha Bank podržala nove projekte Narodne biblioteke Srbije
 
Kao kompanija koja podržava projekte iz oblasti kulture i obrazovanja u okruženju u kome posluje, Alpha Bank je obezbedila sredstva za pokretanje dva nova projekta Narodne biblioteke Srbije – „Muzički program” i program „Dečja Narodna biblioteka Srbije”.
Principi poslovanja Alpha Bank baziraju se na odgovornom ponašanju prema zajednici, što se pre svega odnosi na ulaganje u edukaciju mladih. Zato je Alpha Bank, u želji da doprinese popularisanju knjige i čitanja, u okviru projekta „Dečja Narodna biblioteka Srbije“, opremila prostor u kome će najmlađi posetioci imati imati priliku da uče, stvaraju i uživaju uz knjigu.
Prepoznajući značaj Narodne biblioteke Srbije i njene ciljeve, Alpha Bank je za pokretanje „Muzičkog programa” uložila sredstva u repariranje izuzetno vrednog koncertnog klavira. Njegovo korišćenje će umnogome oplemeniti sadržaje koje Narodna biblioteka Srbije u narednom periodu ima nameru da organizuje.
„Društveno odgovorno poslovanje je naše trajno opredeljenje, dok je pomaganje kulturnih institucija sastavni deo našeg identiteta i poslovne kulture. Stoga je naša saradnja sa Narodnom bibliotekom Srbije došla sasvim prirodno, jer delimo zajedničku viziju prema istinskim vrednostima – promovisanju kulture i obrazovanja. Našim doprinosom realizaciji „Muzičkog programa“ i programa „Dečja Nardona biblioteka Srbije“ želimo da pružimo primer i drugim kompanijama, i da ih podstaknemo da se uključe u projekte od društvenog i kulturnog značaja“, izjavio je Zoran Stojaković, direktor Sektora Poslovne mreže Alpha Bank, na promociji novih projekata Narodne biblioteke Srbije, koja je upriličena u zgradi biblioteke.
Narodna biblioteka Srbije će od sada biti u mogućnosti da u novom prostoru posvećenom deci realizuje planirane programe, a Alpha Bank će se i u budućnosti truditi da podrži ovakve i slične inicijative.

 

Povezana vest:  8. Festival nauke: Vreme je za porodičnu zabavu