kika4kika otvara 50. centar za uređenje doma

Otvaranjem kikinog centra za nameštaj u Češkoj Republici / Liberecu 25. marta, kika proslavlja jubilarnu 50. filijalu u Evropi. Kikin centar za nameštaj u Liberecu postaje time treća kuća u Srednjoj i Istočnoj Evropi koja nastavlja da prati oprobani i dokazan koncept „Cash&Carry“. Grupa preduzeća proslaviće veliki jubilej sa brojnim akcijama za sve mušterije.
Kompanija kika i dalje prati trend ekspanzije. Počev od uspešnog početnog nastupa na tržištu Srednje i Istočne Evrope u Mađarskoj 2000. godine, kika se razvila u vodeće trgovine nameštajem u Evropi. Korak po korak usledile su dalje lokacije u Jugoistočnoj Evropi. Nakon otvaranja prva dva kikina „Cash&Carry“ centra za uređenje doma u Slavonskom Brodu (Hrvatska) krajem 2008. godine i Olmucu (Češka Republika) u aprilu 2009. godine, otvoren je još jedan kikin „Cash&Carry“ centar u Liberecu. Ovo je već šesti centar u Češkoj Republici, a ukupno i osamnaesta kikina lokacija u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Grupa preduzeća kika i dalje nastavlja da traži odgovarajuće lokacije za širenje u Istočnoj i Jugoistočnoj Evropi.
Ovim kika u Češkoj Republici zapošljava oko 600 radnika na šest lokacija. „U vremenima u kojima vladaju teški okvirni ekonomski uslovi, upravo su prilagođavanje tržištu i potražnja mušterija od ogromne važnosti. Uz kikin koncept Cash&Carry uspeli smo da otvorimo centre u manjim gradovima i manje naseljenim prigradskim zonama. Za našu kompaniju, otvaranje novog centra u Liberecu predstavlja nastavak praćenja trenda kontinuirane ekspanzije kao i jačanja naše pozicije na tržištu“, izjavio je radosno Paul Koh (Paul Koch), direktor grupe kika/Leiner. Investicija u novi centar za uređenje doma iznosi oko 8 miliona evra, a otvoreno je oko 40 novih radnih mesta.

Povezana vest:  Doktor Feelgood održao javni čas vežbanja u UNIQA feel good zoni na Mikser festivalu

Zahvalnost svim mušterijama
Otvaranje 50. kikinog centra za uređenje doma 25. marta ove godine jeste povod da se kika klijentima zahvali za njihovu lojalnost sa brojnim akcijama i velikom nagradnom igrom. Pod sloganom „Cela Evropa slavi sa nama – u 50 centara kike u Evropi“ održava se akcija u okviru koje će svi klijenti do kraja marta profitirati od ponuda datih povodom jubileja. U ove ponude spadaju atraktivni popusti, povoljna rešenja za finansiranje, kao i ukusne ponude jela u našim restoranima. Osim toga je organizovana i velika nagradna igra, u kojoj će nagrade biti ukupno 10 automobila Mazda2.

Povezana vest:  5 saveta za bezbednu novogodišnju kupovinu

kika – Uspešno preduzeće
„Lepši život i lično uređenje doma – najbolji kvalitet po najpovoljnijim cenama“ glasi koncept porodičnog preduzeća koje je 1973. godine osnovao Herbert Koh. Današnji akcionar koji i
rukovodi preduzećem poslovao je u osnivačkim godinama po konceptu da kupci sami odnose svoju kupljenu robu i doveo je novoosnovano preduzeće, koje bazira na novoj vrsti obećavajućeg koncepta, do uspeha. Od početne trgovine nameštajem „za poneti“ razvio se centar za nameštaj sa punim obimom usluga i opsežnim segmentom ponuda i usluga. Kao međunarodni „broj 1 za ideje za uređenje stambenog prostora“ kika se danas jasno pozicionira kao preduzeće koje postavlja trendove modernog življenja i time može da odgovori na potrebe klijenata iz svih tržišnih grupa, kao i na njihove najrazličitije zahteve i potrebe za uređenje stambenog prostora. U prvom planu grupe kika jeste servis za klijente.Klijent dobija „sve na dlanu“: individualna rešenja za stambeni prostor  aktuelne novitete sa sajmova, kao i detalje koji unose atmosferu u dom. kika time odgovara na pojedinačne potrebe klijenata. Od osnivanja preduzeća na austrijskom tržištu, otvoreno je 32 kikinih centara za uređenje domova. U 2000. godini nastavljena je ekspanzija kikinog prodajnog lanca na međunarodnom nivou. Grupa kika/Leiner sa svojih 69 filijala u Austriji, Mađarskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Slovačkoj, Rumuniji, a od jeseni 2009. godine i u Srbiji / Beogradu, spada u vodeće trgovine nameštajem u Evropi. U planu je otvaranje novih centara.

Povezana vest:  Nemestic Studio organizuje besplatan vebinar i vodi vas na putovanje u Rim na John Cabot univerzitet