kika4kika otvara 50. centar za uređenje doma

Otvaranjem kikinog centra za nameštaj u Češkoj Republici / Liberecu 25. marta, kika proslavlja jubilarnu 50. filijalu u Evropi. Kikin centar za nameštaj u Liberecu postaje time treća kuća u Srednjoj i Istočnoj Evropi koja nastavlja da prati oprobani i dokazan koncept „Cash&Carry“. Grupa preduzeća proslaviće veliki jubilej sa brojnim akcijama za sve mušterije.
Kompanija kika i dalje prati trend ekspanzije. Počev od uspešnog početnog nastupa na tržištu Srednje i Istočne Evrope u Mađarskoj 2000. godine, kika se razvila u vodeće trgovine nameštajem u Evropi. Korak po korak usledile su dalje lokacije u Jugoistočnoj Evropi. Nakon otvaranja prva dva kikina „Cash&Carry“ centra za uređenje doma u Slavonskom Brodu (Hrvatska) krajem 2008. godine i Olmucu (Češka Republika) u aprilu 2009. godine, otvoren je još jedan kikin „Cash&Carry“ centar u Liberecu. Ovo je već šesti centar u Češkoj Republici, a ukupno i osamnaesta kikina lokacija u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Grupa preduzeća kika i dalje nastavlja da traži odgovarajuće lokacije za širenje u Istočnoj i Jugoistočnoj Evropi.
Ovim kika u Češkoj Republici zapošljava oko 600 radnika na šest lokacija. „U vremenima u kojima vladaju teški okvirni ekonomski uslovi, upravo su prilagođavanje tržištu i potražnja mušterija od ogromne važnosti. Uz kikin koncept Cash&Carry uspeli smo da otvorimo centre u manjim gradovima i manje naseljenim prigradskim zonama. Za našu kompaniju, otvaranje novog centra u Liberecu predstavlja nastavak praćenja trenda kontinuirane ekspanzije kao i jačanja naše pozicije na tržištu“, izjavio je radosno Paul Koh (Paul Koch), direktor grupe kika/Leiner. Investicija u novi centar za uređenje doma iznosi oko 8 miliona evra, a otvoreno je oko 40 novih radnih mesta.

Povezana vest:  Tradicionalna humanitarna modna revija u Belom Dvoru

Zahvalnost svim mušterijama
Otvaranje 50. kikinog centra za uređenje doma 25. marta ove godine jeste povod da se kika klijentima zahvali za njihovu lojalnost sa brojnim akcijama i velikom nagradnom igrom. Pod sloganom „Cela Evropa slavi sa nama – u 50 centara kike u Evropi“ održava se akcija u okviru koje će svi klijenti do kraja marta profitirati od ponuda datih povodom jubileja. U ove ponude spadaju atraktivni popusti, povoljna rešenja za finansiranje, kao i ukusne ponude jela u našim restoranima. Osim toga je organizovana i velika nagradna igra, u kojoj će nagrade biti ukupno 10 automobila Mazda2.

Povezana vest:  ADIDAS PREDSTAVLJA REVOLUCIONARNU TEHNIKU TKANJA PATIKA - FUTURECRAFT TAILORED FIBRE

kika – Uspešno preduzeće
„Lepši život i lično uređenje doma – najbolji kvalitet po najpovoljnijim cenama“ glasi koncept porodičnog preduzeća koje je 1973. godine osnovao Herbert Koh. Današnji akcionar koji i
rukovodi preduzećem poslovao je u osnivačkim godinama po konceptu da kupci sami odnose svoju kupljenu robu i doveo je novoosnovano preduzeće, koje bazira na novoj vrsti obećavajućeg koncepta, do uspeha. Od početne trgovine nameštajem „za poneti“ razvio se centar za nameštaj sa punim obimom usluga i opsežnim segmentom ponuda i usluga. Kao međunarodni „broj 1 za ideje za uređenje stambenog prostora“ kika se danas jasno pozicionira kao preduzeće koje postavlja trendove modernog življenja i time može da odgovori na potrebe klijenata iz svih tržišnih grupa, kao i na njihove najrazličitije zahteve i potrebe za uređenje stambenog prostora. U prvom planu grupe kika jeste servis za klijente.Klijent dobija „sve na dlanu“: individualna rešenja za stambeni prostor  aktuelne novitete sa sajmova, kao i detalje koji unose atmosferu u dom. kika time odgovara na pojedinačne potrebe klijenata. Od osnivanja preduzeća na austrijskom tržištu, otvoreno je 32 kikinih centara za uređenje domova. U 2000. godini nastavljena je ekspanzija kikinog prodajnog lanca na međunarodnom nivou. Grupa kika/Leiner sa svojih 69 filijala u Austriji, Mađarskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Slovačkoj, Rumuniji, a od jeseni 2009. godine i u Srbiji / Beogradu, spada u vodeće trgovine nameštajem u Evropi. U planu je otvaranje novih centara.

Povezana vest:  ADA LOVELACE DAN u Beogradu-200 godina od rođenja prve programerke