Jesenji Aqua Viva festival zdravlja
Jesenji Aqua Viva festval zdravlja u Domu omladine Beograda
 
Jesenji Aqua Viva festival zdravlja – ishrane, dijetetike, wellness-a, alternativne medicine, zdravstvene i kozmetičke nege održaće se 21. i 22. septembra od 10.00 do 20.00 sati u Domu omladine Beograda. Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellness i banjski centri, etno sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom.
Javnosti će se predstaviti više od 70 izlagača, predavanja obuhvataju više od 60 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.200 ljudi. Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući sponzorima Aqua vivi Imleku i Cryo-save, a zainteresovani građani moći će da obiđu štandove izlagača i posavetuju se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote.
Na nekoliko štandova biće organizovani besplatni pregledi opšteg zdravstvenog stanja, merenje nivoa šećera u krvi i pritiska, sluha, bodi mas indeksa.
Za najmlađe će biti održana „Aqua viva Junior olimpijada“,  na kojoj će se mališani iz brojnih vrtića družiti sa maskotom Akvišom, a najspretniji i najtalentovaniji u sportskim disciplinama će biti nagrađeni. Zanimljiv će biti i “Moja kravica dečiji kutak”, gde će mališani moći da crtaju i učestvuju u radionicama, a najbolje radove će zlatni sponzor “Imlek” nagraditi.
U okviru manifestacije biće održana „Konferencija posvećena bezbednosti i zdravlju dece i omladine”, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd, Incest trauma centrom, ASTROM i savetovalištima za mlade domova zdravlja.
Pokrovitelji festivala su najuglednije institucije u zemlji, Ministarstvo zdravlja, Sekretarijat za zdravstvo grada Beograda, Institut za imunologiju i virusologiju Torlak, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije, Lekarska komora Srbije, Crveni krst Srbije, Dom zdravlja „Stari grad“, Olimpijski komitet i Sportski savez Srbije.

Na svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni za građane svih uzrasta, učestvovaće veliki broj dečijih sportskih klubova, biće prikazane masaže, druženja mališana, dok će u svečanoj sali biti održavana predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta, relaksacije, lepote. Na štandu Ministarstva zdravlja, zainteresovani građani će biti u prilici da podrže program transplantacije potpisivanjem donorskih kartica. Biće organizovan i Zdravstveni kutak Politike i RTS-a, a novinarka Jelena Petrović sa RTV Studio B će održati tribinu „Beograd zdrav grad”.


Povezana vest:  Koliko imamo poverenja na internetu?