FN_2011_-_1

Radionica za naučne komunikatore
 
Festival nauke i Francuski institut pozivaju sve zainteresovane da se prijave za učešće u Radionici za naučne komunikatore (RNK), trodnevnoj konferenciji koja će biti održana od 12. do 14. oktobra u Beogradu.
“Ukoliko ste posvećeni jačanju kritičkog mišljenja među svojim vršnjacima, ukoliko osećate da je izuzetno važno da ljudi oko vas i društvo postavljaju pitanja o svetu koji nas okružuje i sami daju odgovore, ukoliko smatrate da svako treba da zna o nauci a ne samo najobrazovaniji, ukoliko mislite da je prenošenje znanja vaš način brige za okolinu i društvo – onda je ova radionica je za vas” glasi poziv Festivala nauke.
Tim domaćih i međunarodnih predavača će tokom intenzivog trodnevnog kursa predstaviti niz različitih pristupa u promociji nauke kroz ekperimente, predavanja, simulacije i mnogo drugih aktivnosti.
Cilj ovog kursa je da svaki polaznik savlada osnovne veštine i tehnike prezentovanja različitih naučnih fenomena i da dobije priliku da svo savladano umeće predstavi na šestom Festivalu nauke.
Prijave se vrše na stranici Festivala nauke www.festivalnauke.rs
Broj mesta je ograničen. Rok za prijavu je 4. oktobar 2012. godine.RNK predstavlja samo prvi u nizu edukativnih programa koje Festival nauke planira da pokrene, a koji bi svi pripremili izvesnu grupu studenata da unaprede i primene svoja specifična interesovanja kako na Festivalu nauke, tako i u samostalnim promotivnim aktivnostima.

Povezana vest:  Novi talas Fashion Company sniženja: ovo je top 30 artikala koji su sniženi čak 60%