evropski_dan_jezika

Evropski dan jezika
 
Povodom obeležavanja Evropskog dana jezika, u subotu 29.septembra, u centralnom atrijumu Delta Cityja, biće organizovana manifestacija “Govori evropski!”
Učesnici manifestacije biće osnovne i srednje škole stranih jezika koje će se predstaviti uz pomoć svojih učenika. U kolažnom programu tokom čitavog dana, oni će muzičkim, dramskim i plesnim nastupima, pokazati svoje poznavanje stranih jezika i kultura.
Posetioci Delta Cityja dobiće kvalitetne informacije o mogućnosti učenja stranih jezika u njihovom gradu i inostranstvu, kao i o polaganju međunarodno priznatih jezičkih ispita. U ponudi će biti i razne promocije kao i popusti koje obezbeđuju učesnici manifestacije. Kao deo zabavnog programa, biće organizovan kviz, pa će svi zainteresovani učesnici imati mogućnost da osvoje vredne nagrade koje su pripremile škole jezika.
Podsetimo, Evropski dan jezika obeležava se širom starog kontinenta, organizovanjem različitih manifestacija sa ciljem promovisanja kulturološke raznolikosti i jezičkog bogatstva naroda Evrope.
“Govori evropski!” su podržali  Ministarstvo prosvete i nauke i  Gradski sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Povezana vest:  UNIQA i prijatelji prikupili milion dinara za Prihvatilište