novih 30 lidera seste generacijeNovih 30 lidera šeste generacije PECD stipendista
Na svečanosti u zgradi Univerziteta, program „Partnerstvo za obrazovanje i razvoj zajednice“ (PECD program) objavilo je imena 30 dobitnika pojedinačnih PECD stipendija za 2009/10. godinu.
Nagrađeni su studenti Elektronskog, Ekonomskog, Mašinskog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu. PECD stipendija je nagrada studentima za postignute rezultate u dosadašnjem školovanju, ali i pokazanu aktivnost u cilju unapređenja lokalne zajednice. Studenti će dobiti novčanu nagradu u bruto iznosu od 170.000 dinara (stipendija će biti umanjena za iznos poreza, u skladu sa zakonom).
Na konkurs za dobijanje pojedinačne stipendije PECD programa prijavilo se ukupno 144 kandidata. U skladu sa vizijom PECD programa, kriterijumi za izbor stipendista bili su: uspeh na fakultetu, neformalno obrazovanje, društveni angažman, preporuke, dostignuća u okviru struke, kao i rezultati sa testiranja.
PECD program nagrađuje marljivost, posvećenost i inicijativu mladih ljudi u zajednici i želi da motiviše talentovane pojedince da svoj profesionalni život započnu u svom gradu. Njihova energija i angažman jesu zalog za budući razvoj grada. Novih 30 lidera prepoznatih u okviru šestog programskog ciklusa, pridružuje se mreži od 226 do sada odabranih PECD stipendista.
Program „Partnerstvo za obrazovanje i razvoj zajednice“ (PECD) pokrenut je 2004. godine pod pokroviteljstvom DIN „Fabrike duvana” a.d. Niš, u sastavu Filip Moris Internešenela.
Povezana vest:  Druženje sa Rudolfom u Beogradu