BridgetJonesDiary_knjiga

Stiže treći nastavak o Bridžit Džons
 
Britanska književnica Helen Filding počela je da piše treći nastavak avantura luckaste Bridžit Džons, 13 godina nakon izdavanja drugog dela.
-Ludo se zabavljam i puno se smejem“ -rekla je Filding u izjavi za Bi-Bi-Si.
Prve dvije knjige – „Dnevnik Bridžit Džons“ (1996) i „Bridžit Džons: Na ivici razuma“ (1999), prodate su u više od 15 miliona primeraka i inspirisale su dva filma sa Rene Zelviger u glavnoj ulozi.
-Bila sam pomalo zatečena neočekivanim uspehom. Kada sam počela da pišem, nisam očekivala da će to iko čitati. Sve je počelo kao kolumna u Indipendentu, pa je bilo lako pisati i biti iskren – kazala je Filding.
-Imam nove stvari koje želim da kažem. Stvari koje me zasmejavaju. Stvari koje nisu postojale kada sam napisala prethodni roman, poput imejlova i poruka na tviteru – objasnila je ona, dodajući da je radnja romana smeštana u Londonu i da je Bridžet, iako i dalje luckasta, ipak dosta sazrela.
-Ako se ljudi čitajući ovu knjigu budu smejali onoliko koliko sam se ja smejala dok sam je pisala, onda ćemo svi biti jako srećni – istakla je Filding.
Treći nastavaj filmskog serijala o Bridžit Džons – „Bridget Jones’ Baby“, koji je snimljen po originalnom scenariju, trebalo bi da stigne u bioskope početkom 2013, a partneri Rene Zelviger će opet biti Kolin Firt i Hju Grant.

 

Povezana vest:  NOVO RUHO KOŠARKAŠKOG TERENA U RUMI