Strauss_Adriatic_Dan_drustveno__odgovornog_poslovanja_Svratiste

Zaposleni u kompaniji Strauss Adriatic u okviru Dana društveno odgovornog  poslovanja sproveli niz humanitarnih aktivnosti
 
Nizom humanitarnih aktivnosti, zaposleni kompanije Strauss Adriatic tradicionalno su obeležili Dan društveno odgovornog poslovanja Strauss grupe u čijem sastavu posluju. Tim povodom prikupili su i  donirali odeću i neophodne namirnice Svratištu za decu ulice u Beogradu, domu za decu i odrasle ometene u razvoju „Kulina“ u Aleksincu, domu za decu bez roditeljskog staranja „Jefimija“ u Kruševcu i porodici Marković iz Novog Sada. Dobrovoljno davanje krvi realizovali su zajedno sa kompanijama JUB boje i ITM, koje, kao i Strauss Adriatic, posluju u Šimanovcima, a za kraj dana, oplemenili su fabrički krug sadnjom sadnica.
„Ovaj dan je jedna od tradicionalnih prilika u kojoj članice svih 18 zemalja u kojima Strauss grupa posluje daju svoj doprinos lokalnoj zajednici. Ove godine smo se odlučili za niz humanitarnih aktivnosti kako bismo pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ostali smo dosledni svom strateškom opredeljenju da pomažemo ugroženim mališanima, a izuzetno nam je drago da je Dan društveno odgovornog poslovanja sproveden u više gradova širom Srbije. Takođe, srećni smo i zbog toga što su nam se u akciji dobrovoljnog davanja krvi pridružile i kolege iz komšijskih kompanija u Šimanovcima. Ulepšavanjem dvorišta naše fabrike želeli smo i da se odužimo lokalnoj zajednici sa kojom imamo dugogodišnju uspešnu saradnju.“ izjavio je Mihailo Stanišić, generalni direktor kompanije Strauss Adriatic.
Dan društveno odgovornog poslovanja kompanije Strauss Adriatic se ove godine obeležava četvrti put. Prošlogodišnji Dan društveno odgovornog poslovanja sproveden je u domu za decu bez roditeljskog staranja “Jovan Jovanović Zmaj”, a zaposleni su tom prilikom okrečili prostorije doma i fasadnu ciglu u holu doma, prefarbali trpezarijske stolove, zamenili sijalice u pozorišnoj sali, a nakon čišćenja travnjaka u dvorištu, zasađene su tuje i postavljene kućice za pse, ljubimce štićenika doma.

 

Povezana vest:  Više od polovine Austrijanaca odmor provodi u svojoj zemlji