lacoste_logo1

„Maus“ kupuje „Lakost“

 

Švajcarska kompanija „Maus Frer“, koja je vlasnik 35 odsto kapitala kompanije „Lakost“, najavila je da će postatati stopostotni vlasnik francuske kompanije otkupom preostalih akcija u vrednosti od milijardu evra.

Predsednica francuskog „Lakosta“ Sofi Lakost Duranel, pre desetak dana najavila je da će deo svojih akcija ustupiti švajcarskom „Mausu“, kao što je to prethodno već učinio njen otac, zatvarajući tako porodičnu firmu osnovanu 1933. godine.

Povezana vest:  HolivudLajf: Kejt Midlton trudna

Ovakva „bolna“ odluka je po rečima predsednice Duranel doneta zbog sukoba koji je imala sa svojim ocem oko preuzimanja firme i njegove odluke da krajem oktobra proda 30,3 odsto akcija „Mausu“.

Švajcarska porodična firma „Maus Frer“ pruža najpuzdanije garancije za opstanak „Lakosta“, kao i za njen dalji razvoj i ekspanziju u svetu, tvrdi poslovodstvo švajcarske firme.

Povezana vest:  Recikliraj i zaradi na Lovefestu

„Maus Frer“ koji opstaje već četiri generacije tokom godina je razgranao posao tako da on poseduje desetak poznatih marki: Manor, Manor Fud, Manora, Džambo, Atletikum, Akarda, Parašop, Egle, Gant.

Švajcarskfirma, osnovana 1902. u vlasništvu porodica osnivača Maus i Nordman sa 22.000 zaposlenih u 2011. je ostvarila poslovne rezultate u vrednosti od 5,3 milijardi švajcarskih franaka, preneo je švajcarski list 24 sata.

Povezana vest:  Lisca Fashion Proleće/Leto 2019:  Prirodna lepota u čipki