FN_2012_-_Narodna_banka_Srbije 

Šesti Festival nauke posetilo 28.000 ljudi!
 
Šesti Festival nauke je završen a kroz „festivalsku četvrt“ za četiri dana prodefilovalo je više od 28.000 ljudi čime je oboren prošlogodišnji rekord u posećenosti.
Rekordni broj posetilaca nije jedino po čemu će ovogodišnji Festival nauke ostati zapamćen – veliko interesovanje za sasvim nove i drugačije sadržaje, šou programe, debate, radionice i ekperimente kao da je pobedilo festivalski slogan „NEMA TEORIJE“.
Na šestom Festivalu nauke učestvovalo je 550 naučnika iz 36 naučno-obrazovnih institucija, a Beograd je ovom prilikom posetilo 40 gostiju iz inostranstva – SAD, Španije, Švedske, Hrvatske, Mađarske i Francuske.
Školske grupe organizovane su dolazile iz Skoplja, Mrkonjić Grada ali i Sombora, Pirota, Leskovca, Užica i Kraljeva. Više od 12.000 đaka iz 280 škola obišlo je šesti Festival nauke.
U RK Kluz, tradicionalno najposećenijoj festivalskoj lokaciji, najveća gužva bila je na postavci matematičkog fakulteta „Nema teorije, ima šanse“ ali i na postavci „Otvorenog srca“ gde su pored ljudskog srca posetioci mogli da urade EKG i izmere  pritisak. Optičke iluzije, studentska formula „Drumska strela“ i „Sjajna hemija“ jesu samo neke od postavki od kojih je zastajao dah na 6. Festivalu nauke.
FN_2012_-_Toplo-Hladno_sou_program 
Studentski kulturni centar je prostor u kome su sva predavanja i šou programi bili ispunjeni do poslednjeg mesta a najveću pažnju privuklo je interaktivno predavanje o plemenitom testiranju životinja ali i radionica koja se bavila „kosmosom koji sluša“.
„Toplo-hladno“, „Fabianov čudesni vodeni svet“, „Eksplozija nauke“ i „Ovo ne pokušavajte kod kuće“ su najposećeniji šou programi Festivala nauke.
Večernji program SKC-a, kao jedna od festivalskih novina, doneo je odličan muzički spektakl „Euro Neuro“ Ramba Amadeusa i benda Festivala nauke ali i žurku Planete Gruvlend za sam kraj manifestacije.
Karta više tražila se za predstave Univerziteta Lund iz Švedske u Teatru Bojan Stupica koje su bile rasprodate do poslednjeg mesta. Fizičko-laserski šou, tokom četiri dana Festivala, videlo je blizu 4.000 ljudi.
U Galeriji Narodne banke Srbije najbolje su se zabavljali najmlađi i to na recikliranim eksponatima koje je specijano za Festival nauke iz Španije donela kompanija „Guixot de 8“.
Povezana vest:  Nova Nici Wild Cats kolekcija u Knjižarama Vulkan