unicef_osnovci
UČENICI OSNOVNIH ŠKOLA IZ BEOGRADA PRIPREMILI NOVOGODIŠNJE ČESTITKE I KITILI JELKU U OKVIRU UNICEF RADIONICE
 
Učenici iz tri osnovne škole iz Beograda OŠ „Ivan Goran Kovačić“, OŠ „1300 kaplara“ i OŠ „Oslobodioci Beograda“ učestvovali su danas na kreativnoj radionici i ovom prilikom crtali i pisali svoje novogodišnje čestitke, kojim su po završetku radionice, na oduševljenje brojnih prolaznika, ukrasili novogodišnju jelku u Zira centru. Organizatori kreativne radionice o UNICEF-ovim novogodišnjim čestitkama su UNICEF kancelarija u Srbiji i Zira Shopping Centar.
Na radionici u kojoj je učestvovalo ukupno 60 učenika predstavljeno je šest decenija dugog istorijata o UNICEF čestitkama, njihova vrednost i značajna društvena uloga, kao i zanimljiva priča o tome kako je nastala prva čestitka, da bi se nakon kratkog vremena ovoj humanoj akciji priključivali umetnici iz celog sveta.
Deca su naučila o tome koliko će kupovina UNICEF čestitki i sredstva koja se na ovaj način prikupe, kroz programe koje UNICEF sprovodi, posredno pomoći njihovim vršnjacima koji su siromašni, marginalizovani ili žive u teškim životnim uslovima.
Cilj radionice je da  deca  iz osnovnih škola saznaju o situaciji svojih vršnjaka u zemlji i svetu, o tome šta UNICEF radi da bi pružio pomoć da se pomogne deci kojoj je pomoć potrebna, koja su ugrožena, marginalizovana. I kako tome doprinose čestitke UNICEF-a čijom prodajom se prikupljaju sredstva za programe namenjene ugroženoj deci. Za 63 godine, od kada je nastala prva UNICEF novogodišnja čestitka, podrška je pružena i pomoć obezbeđena milionima dece u svetu.  Sva sredstva prikupljena prodajom UNICEF čestitki i proizvoda u Srbiji ostaju ovde u zemlji za realizaciju programa namenjenih deci u Srbiji“, naglasila je Vesna Savić Đukić, predstavnica UNICEF-a.
UNICEF-ove čestitke i pokloni osmišljeni su i proizvedeni u skladu sa najstrožijim međunarodnim standardima kvaliteta, bezbednosti, društvene odgovornosti i zaštite životne sredine.
 
 
 
 
 
Povezana vest:  Pretučen sin Arete Frenklin