coca_cola-2012
Coca-Cola praznični karavan i knjižare Delfi prikupili 15.000 knjiga za „Sobe radosti“
 
 Tradicionalni Coca-Cola karavan, koji organizuje Coca-Cola Sistem u saradnji sa prijateljima akcije izdavačkom kućom Laguna, B92 i kompanijom Canon, posetio je jedanaest gradova širom Srbije.
Svi ljudi velikog srca učestvovali su u humanitarnoj akciji i stare dečje knjige spuštali u Deda Mrazove sanke koje su bile postavljene u deset knjižara Delfi. Svako ko je u Deda Mrazove sanke stavio bar jednu knjigu u knjižarama Delfi na poklon je dobio masku Deda Mraza uz limenku Coca-Cole i CD sa najlepšim bajkama iz Lagunine „Velike riznica bajki“ koje su samo za ovu akciju pročitali eminentni glumci čiji se glasovi rado slušaju.
Izdavačka kuća Laguna priključila se dobrotvornoj akciji Coca-Cola novogodišnjeg karavana i zajedničkim snagama pomogla Deda Mrazu da ostvari svoju želju. Zamolio je decu da svako donese po jednu svoju staru knjigu. Ako se tako skupe skoro sve knjige ikada napisane, sasvim sigurno će u njima biti mnogo priča koje je i sam želeo da ispriča. Knjige su se osim u knjižarama Delfi prikupljale na trgovima koje je posetio novogodišnji Coca-Cola karavan i tako je prikupljeno 14.600 dečjih knjiga.
Čarobnom karavanu pridružili su se i Lagunini pisci Ljubivoje Ršumović, Uroš Petrović, Maša Rebić, Dragan Velikić, Vlada Arsić, Mimi Vlaović, Zorica Kuburović i mnogi drugi. Zajedno sa velikim brojem građana širom Srbije formiranje „Soba radosti“ uspešno je završeno jer su Deda Mrazove sanke u knjižarama Delfi bile i po nekoliko puta prepunjene knjigama.
Svi posetioci karavana, a posebno oni najmlađi, uživali su na gradskim trgovima u predstavi koju su im pripremili Deda Mraz i njegova razigrana družina, a zahvaljujući kompaniji Canon kući su kao posebno iznenađenje poneli i fotografiju sa omiljenim „dekom“. Nakon predstave u svakom od posećenih gradova, Deda Mraz i njegovi pomoćnici su obilazili dečja odeljenja u bolnicama, gde su izveli predstavu za mališane, odneli im prikupljene knjige i time ispunili misiju ovogodišnjeg karavana da bar na trenutak ulepšaju praznike deci koja ih ne provode u svom domu.
Tako je pokrenuta čarolija i formirana biblioteka na dečjim odeljenjima u bolnicama, a volonteri Coca-Cole su zajedničke dečje sobe u ovim ustanovama okrečili i opremili novim nameštajem i stvorili kutak gde će mališani uz druženje i knjigu bar na trenutak moći da zaborave na zdravstvene probleme.
Coca-Cola karavan posetio je Šabac, Novi Sad, Suboticu, Niš, Surdulicu, Zaječar, Kruševac, Kraljevo, Užice i Kragujevac, a svoje putovanje karavan je završio u Beogradu na manifestaciji Ulica otvorenog srca.
Povezana vest:  Kompanija EKO SERBIA dobila COVID SHIELD sertifikat