karapandza_knjigaStevo Karapandža i dalje kuva
Kuvar Stevo Karapandža koji se u Jugoslaviji proslavio izuzetno popularnom emisijom „Male tajne velikih majstora kuhinje“, kaže da ne planira da se vrati televizijskom kulinarstvu.
-Stižu ponude sa raznoraznih strana, ali ne znam kako bih to mogao ukomponovati sa vremenom. Imam svoj restoran u Švajcarskoj, gde moram biti u kuhinji, jer zbog mene gosti dolaze. Ali kad budem u penziji biće puno vremena da se ta ideja realizuje – rekao je Karapandža.
Televizija Zagreb je godinama četvrtkom uveče prikazivala izuzetno gledane „Male tajne…“, petominutnu emisiju u kojoj su Karapandža i voditelj Oliver Mlakar milionima Jugoslovena nudili zanimljive recepte, uz obaveznu reklamu „…i žlica ‘Vegete’ za kraj“.
Bio je popularan i song iz emisije koji je komponovao Arsen Dedić: „Ali nekih stvari ima, što ne govore se svima, što se samo nekom šapnu, ti znaš“.
Pre dvadesetak godina Karapandža je prestao da radi „Male tajne…“ preselivši se u Švajcarsku gde je kod Ciriha sa suprugom otvorio restoran. Karapandža kaže da će restoran držati jos nekoliko godina, a onda videti šta dalje.
Pred kamere je ponovo stao samo jednom, prošle godine snimajući sa Mlakarom specijalno izdanje „Malih tajni…“ povodom 50. rođendana „Podravkinog“ začina „Vegeta“.
Poslednjih nekoliko dana Karapandža boravi u Beogradu gde promoviše novu knjigu „Moji najdraži recepti“, izdavačke kuće „Profil“.
-To su zaista moji najdraži recepti. Pola su novi, a pola recepti iz starih mojih knjiga, malo modernije prerađeni. Recepti su pisani za domaćicu, početnika i profesionalca, da svako nađe nešto za sebe. Knjiga je da je držite u kuhinji, a ne u regalu da skuplja prašinu – rekao je Karapandža.
Na potpisivanju knjige u beogradskoj knjižari „Stubovi kulture“ stvorio se u utorak popodne dugačak red kupaca, željnih autograma, ćaskanja i fotografisanja sa čuvenim kuvarom.
-I danas se iznenadim koliko me ljudi prepoznaju i toplo dočekuju. Ponosan sam na ‘Male tajne…’. To je bilo popularno verovatno, jer je u ono doba bilo aktuelno, a ja sam bio pionir. Danas to imaju sve televizije, svi kuhaju – kaže Karapandža
Povezana vest:  Uspešno razmnožavanje iguana u Bečkom zoo vrtu